|

Snowden Twitter hesabı açtı

Çok sayıda gizli NSA belgesini sızdıran eski istihbaratçı Edward Snowden, Twitter hesabı açtı. Snowden'ın hesabı sadece birkaç saat içerisinde 865 bine ulaştı.

Yeni Şafak
10:05 - 30/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 07:12 - 30/09/2015 Çarşamba
Diğer

Çok sayıda gizli NSA belgesini sızdıran eski istihbaratçı Edward Snowden, Twitter hesabı açtı.



@Snowden hesabı yalnızca birkaç saat içinde 865 bin takipçiye ulaştı. Eski istihbaratçının ilk takip ettiği ettiği hesap ise NSA'inki oldu. Snowden ilk mesajında "Şimdi beni duyabiliyor musunuz?"dedi.



"ŞİMDİ KAMU İÇİN ÇALIŞIYORUM"


Snowden profiline şu mesajı koydu: "Önceden hükümet için çalışıyordum. Şimdi kamu için çalışıyorum. @FreedomofPress'te Müdür".



İkinci mesajında ise Snowden ABD'ki astrofizikçi Neil deGrasse Tyson'a yanıt verdi:

"Şimdi Mars'ta suyumuz var! Sınırda pasapaportları kontrol ettiklerini düşünüyor musunuz? Bir arkadaş için soruyorum".


BELGELERİ SIZDIRMIŞTI


Snowden 2013'te çok sayıda gizli NSA belgesini Washington Post ve Guardian gibi gazetelere sızdırmıştı. Bu belgeler, NSA'nın ABD'de ve dünyada yapılan milyonlarca telefon görüşmesini ve yabancı liderleri izlediğini ortaya koymuştu. Skandal, ABD'de, NSA'nın rolü ve bu tür geniş takibat yapmak için yetkileri olup olmadığı hakkında bir tartışma başlatmıştı.



ABD'DEN KAÇTI


ABD'nin Ulusal Güvenlik Kurumu NSA'nın ayrıntılarını sızdırdıktan sonra Snowden geçen yıl 30 Mayıs'ta ABD'den kaçarak Hong Kong'a gitmiş oradan da Moskova'ya gelerek sığınma başvurusunda bulunmuştu.



#Edward Snowden
#edward snowden twitter
#snowden nsa
8 yıl önce