|

Tarantino, 'The Revenant' engeline takıldı

Quentin Tarantino'nun 'The Hateful Eight​' filmi, 'Altın Küre' ve 'Oscar Ödülleri'nde İnnaritu'nun 'The Revenant' filmi karşısında sönük kaldı.

Yeni Şafak
18:03 - 29/01/2016 Cuma
Güncelleme: 18:12 - 29/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

İç Savaş'ın bitmesinden birkaç yıl sonra, bir grup yabancı tipiden kurtulmak için dağdaki bir konaklama yerine sığınır. Birbirleriyle geçmişten kalma gizli bağlarının olduğunu fark eden bu yabancılar için, artık tipiden daha ölümcül bir şey vardır; kendileri!



Quentin Tarantino'nun Western türünde hazırladığı 'The Hateful Eight' kısa süre önce Roma'da prömiyerini gerçekleştirdi. Ancak Tarantino'nun yüzü hiç gülmedi...






Quentin Tarantino imzalı filmde Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh gibi isimler yer alıyor. 2014 yılında senaryonun internete sızması üzerine senaryoyu bir yıl sonra yeniden yazan Tarantino, Samuel L. Jackson'la 6. kez birlikte çalışmış oldu.



Akademisyenlerin tercihi 'The Revenant' oldu





Sinema dalında 15 kategoride ödül veren 'Altın Küre Ödülleri'nin sadece üçüne aday olabilen 'The Hateful Eight' bunlardan da sadece 'En İyi Film Müziği' ödülünün sahibi olabildi. Filmde rol alan Jennifer Jason Leigh ise, 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' ödülüne layık görüldü.



DiCaprio'nun başrolünde oynadığı ve İnnaritu'nun yönetmenliğini yaptığı 'The Revenant' filmi ise Altın Küre Ödülleri'nden dört adaylığın üçünü kazanarak ayrıldı. 'En İyi Film - Dram', 'En İyi Erkek Oyuncu - Dram' ve 'En İyi Yönetmen' ödüllerini kazanan 'The Revenant', 'En İyi Film Müziği' ödülünü ise 'The Hateful Eight'e kaptırdı.



Oscar'da durum daha da vahim



'The Revenant' filminin 10 dalda adaylık gösterdiği 'Oscar Ödülleri'nde ise Tarantino'nun durumu daha vahim.



'The Hateful Eight'in sadece 'En İyi Görüntü Yönetmeni' ve 'En İyi Film Müziği' kategorilerinde aday olabilirken, 'The Revenant' filmi ise 'En İyi Film', 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Erkek Oyuncu' ve 'En İyi Kurgu' dahil olmak üzere 10 dalda aday gösterildi.



28 Şubat Pazar gecesi dağıtılacak olan 'Oscar Ödülleri' Tarantino'nun yüzünü güldürmeyecek gibi görünüyor.


#'The Hateful Eight​'
#Quentin Tarantino
#The Revenant
8 yıl önce