|

Tatil kitapla güzel

Çocukların yaz tatilinde boş vakitlerini değerlendirmesinin en güzel yollarından biri kitap okumak. Biz de Mevlana İdris, Ayşe Sevim, Görkem Yeltan, Melike Günyüz ve Melih Tuğtağ’dan çocuklar için bir kitap listesi hazırlamasını istedik.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2018 Cuma
Güncelleme: 04:21 - 13/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
Tatil çocukların kitap okuması için byük bir fırsat.
Tatil çocukların kitap okuması için byük bir fırsat.
Yaz tatilinde çocukların kendilerine ayıracak koca bir günü oluyor. Onları tatilde eğlendirip aynı zamanda bilgilendirecek kitaplar seçmek çok önemli. Biz de çocuklar için Mevlana İdris, Görkem Yeltan, Ayşe Sevim, Melih Tuğtağ ve Melike Günyüz’den bir kitap listesi hazırlamasını istedik. Yazar Ayşe Sevim’in çocuklara seçtiği kitaplar şöyle : “Pırtık Tekir, Temmuz Elması, Hiç Hata Yapmayan Kız, Momo, Tombul Yürek.”


ÇEVRECİ KİTAPLAR ÖNEMLİ

Görkem Yeltan her zaman en sevdiği kitapların "Küçük Kara Balık, Küçük Prens, Asteriks Çizgi Roman Serisi, Pıtırcık Serisi, Ağaca Tüneyen Baron" olduğunu söyledi. Türkiye'den ise şu kitapları önerdi: “Tembel Tenekeler, İstasyonda Vals, Küçük Kara Bulut , Kemancı Ayı Masalı, Yemeğini Arayan Tırtı.” Çevreci ve organik kitaplar yazın muhakkak baş köşede olmalı diyen Melih Tuğtağ’ın önerdiği kitaplar ise şunlar: “Uzaylı Sebzeler Müzikten Anlar Mı?, Aklımda Deli Sorular, Güneşe Yolculuk, Acar Dedektif Eda.” Seçilen kitapların çocukların yaşına uygun olmasını dile getiren Melike Günyüz’ün önerdiği kitaplar da şunlar: “Kırmızı Çizgi, Sırtımdaki Ağır Yük, Eyvah Macera Peşimizde, Yalnız Taşın Masalı, Tuhaf Arkadaşım, Uyuz İnek Nasıl Boğa Olur.” Tüm çocuklara iyi okumalar.


Kemalettin Tuğcu her zaman okunur

Yaz tatilinin genel olarak okumak için iyi bir fırsat gibi göründüğünü dile getiren Mevlana İdris, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Ama dikkat edilirse daha çok hafif kitapların tavsiye edildiği görülecektir. Aynı kanaatte değilim ama bu geleneğe uygun bir beklenti içinde olan varsa, içinde zekâ ve edebiyat barındıran Pıtırcık serisini, Roald Dahl’ın kitaplarını, ayrıca çeşitli yayın evlerinden çıkan çizgi kitapları söylenebilir. Kemalettin Tuğcu her zaman okunabilir. Kütüphanedeki Aslan kitabı ise hoş, sürpriz bir kitap. Tabii bir de şey var: okumanın tadını çoktan almış ve kendi kitabını seçen çocuklar. Onlar için hiçbir öneriye gerek yok, aksine onların takip ettiği kitapları takip etmek lâzım.”

#Öğrenci
#Tatil
#Kitap
6 yıl önce
default-profile-img