|

Tüm zamanların en iyi filmleri hangileri?

IMDb puanlarına göre en yüksek puanı alan filmleri izlemeye ne dersiniz? Böylece film seçmek için boşa harcadığınız zamanı ortadan kaldırıp, tüm zamanların en iyi filmlerinin keyfini çıkartabilirsiniz.

Yeni Şafak
17:03 - 31/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 17:57 - 31/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
The Revenant / Diriliş 2015 yapımı Oscar ödüllü bir film.
The Revenant / Diriliş 2015 yapımı Oscar ödüllü bir film.

İyi film seçmek her zaman mümkün olmuyor. Film seçerken ya zaman su gibi akıyor ya da seçtiğimiz film tam manasıyla bir hayal kırıklığı oluyor.

Özellikle uzun kış günlerinde televizyon başında pineklemek istemeyip doya doya film izlemek istiyorsanız, sizin için seçtiğimiz filmlere bir göz atabilirsiniz.


IMDb puanlarına göre en iyi filmler

IMDb puanlarına göre en yüksek puanlamayı alan filmlerden seçtiklerimiz tüm zamanların en iyi filmleri arasında gösteriliyor. İşte o filmler

Das Boot (1981)


Das Boot, 1979 yılında çekilerek 1981 yılında vizyona giren, II. Dünya Savaşı'nda U-96 adlı tip 7 sınıfı Alman U-boot mürettebatın konu alan epik savaş filmi. 55. Akademi Ödülleri'nde Das Boot filmi, En İyi Yönetmen dahil olmak üzere altı dalda ödüle aday gösterildi.

Back to the Future (1985)


Geleceğe Dönüş'te, deli dolu bilimadamı Dr. Brown zamanda yolculuğu mümkün kılan bir araba geliştirir. Bu makineyi ilk kullanan genç Marty ufak bir zamanlama yanlışıyla gelecek yerine geçmişe gönderilir. Otuz yıl öncesine dönen Marty’nin burada yaptığı bir hamle, kendi kaderini ilginç bir noktaya sürükleyebilecek bir hataya sebebiyet verir. Artık Marty’nin yapması gereken tek şey kendi doğumunu bile engelleyecek bu hatayı bir şekilde düzeltmeye çalışmak olacaktır.

Schindler’s List (1993)


II. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanya'sında girişimci olan Alman Oskar Schindler, askeriye yararı olabilsin diye metal kaplar fabrikası kurarak bu iç gücünü yahudilerden sağlar. Sonrasında Yahudiler'in yaşadığı baskıyı sindiremeyen Schindler, onları kurtarmak için harekete geçer.

Forrest Gump (1994)


Forrest Gump, 1986 yılında Winston Groom tarafından aynı adla yayımlanan romandan esinlenerek çekilmiş, 1994 yapımı epik, romantik, komedi-drama dalında bir filmdir. Robert Zemeckis tarafından çekilmiş ve Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise ve Sally Field başrol oyunculuklarını yapmıştır.

The Shawshank Redemption (1994)



Esaretin Bedeli, Frank Darabont'un senaryosunu yazdığı ve yönettiği, başrollerinde Tim Robbins ve Morgan Freeman'ın yer aldığı 1994 yapımı Amerikan dram filmidir.

La Vita e Bella (1997)


Hayat Güzeldir, İtalyan yönetmen Roberto Benigni'in yönettiği 1997 yapımı İtalyan drama filmidir. II. Dünya Savaşı zamanında karısı ve oğlu ile birlikte Yahudi kamplarına götürülen Yahudi bir babanın ve peşinden giden İtalyan bir annenin, çocuğunu korumak için yaptığı sayısız özveriyi anlatıyor.

Saving Private Ryan (1998)


Film, Yüzbaşı John H. Miller (Tom Hanks) ve yanında bulunan askerlerin (Tom Sizemore, Edward Burns, Barry Pepper, Vin Diesel, Giovanni Ribisi, ve Adam Goldberg), diğer üç kardeşi savaş sırasında farklı cephelerde ölen, bunun sonucunda eve dönüş vizesi alan James Francis Ryan isimli askeri bulmaya çalışırken başlarından geçenleri konu almakta.

Filmin ilk 20 dakikasındaki Normandiya Çıkarması sahnelerinin, dünya sinema tarihindeki yeri ayrı. Film eleştirmenleri bu sahneleri aşırı gerçekçi olarak nitelendirdi. Bununla beraber yapıldığı yılın en iyi film Oscar'ını alamaması film eleştirmenleri tarafından Oscar tarihinin ayıpları listesinde yer alır. IMDb internet sitesinde sinema tarihinin en iyi 250 filmi listesinde 8.6 puan ile 34. sırada bulunmakta.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)


Peter Jackson'ın J.R.R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi serisi ile ilk tanışması Ralph Bakshi'nin 1978 tarihli animasyon filmi ile oldu. Jackson filmden çok hoşlandı ve Yüzüklerin Efendisi ile ilgili daha fazla şey öğrenmek istedi. Daha sonra 17 yaşındayken Wellington'dan Auckland'a gittiği 12 saatlik bir tren yolculuğu sırasında kitap için hazırlanmış bir edisyonu okudu. 1995 yılında Sevimli Hayaletler filminin çekimlerini bitirdi ve sonraki projesinin Yüzüklerin Efendisi kitaplarını filme uyarlamak olmasını kararlaştırdı.

Batman Begins (2005)

Yeni çekilen serinin ilk filminde, Bruce Wayne'nin yarasa korkusu, ailesinin ölümü ve Batman'e dönüşümü anlatıldı. Filmin hikâyesi oluşturulurken klasik Batman: The Man Who Falls, Batman: Year One ve Batman: The Long Halloween çizgi romanlarından esinlenildi. 1997 yılında gösterime giren Batman & Robin filminden sonra, birçok devam filmi projesi gündeme geldi. Film için çalışmalara 2003 yılında başlayan Christopher Nolan ve David S. Goyer, temelinde insanlık ve realizmin olduğu, daha karanlık ve gerçekçi bir hikâyeyi hedefledi. Amaç, izleyicinin Batman ve Bruce Wayne'i önemsemesiydi. Çekimlerin Chicago ve İngiltere'de gerçekleştiği filmde, bilgisayar desteğinden çok az düzeyde yararlanıldı.

Into the Wild (2007)


Türkçede Özgürlük Yolu olarak da bilinen filmin ve uyarlandığı kitabın orijinal İngilizce adı Vahşi Doğaya Doğru anlamına gelir ve adını eserin başlarındaki "I now walk into the wild" (Şimdi vahşi doğaya doğru yürüyorum) cümlesinden alır.

Sean Penn'in yönetmenliğini ve yapımcılığını yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Emile Hirsch, Vince Vaughn ve Catherine Keener yer alır. Film, En İyi Kurgu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Hal Holbrook) dalında Oscar'a aday gösterilmiştir. Amerikan Film Enstitüsünce hazırlanan "2007 yılının Amerikan filmleri" listesinde bulunmakta

Inception / Başlangıç (2010)


Django Unchained / Zincirsiz (2012)


The Revenant (2015)


#Tüm zamanların en iyi filmleri hangileri?
#Film
#En iyi filmler
5 yıl önce