|

Uzungöl'de asayişi atlı jandarma birliği sağlayacak

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Karadeniz bölgesinin göz bebeği turizm merkezlerinden Uzungöl'de atlı jandarma birlikleri göreve başladı. Asayişi sağlayacak olan atlı birlik, aynı zamanda ziyaretçilere "sosyal mesafe" uyarısı da yapacak. İçişleri Bakanlığına bağlı atlı birlikler ilk olarak ''Türkiye'nin Maldivleri'' olarak ünlenen Salda Gölü'nde Haziran ayı sonunda göreve başlamıştı.

14:40 - 29/07/2020 Çarşamba
Güncelleme: 15:21 - 29/07/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Uzungöl, eşsiz manzarası ve güzelliği ile büyülüyor.
Uzungöl, eşsiz manzarası ve güzelliği ile büyülüyor.

Trabzon'un Çaykara ilçesinde eşsiz havası ve doğal güzelliğiyle tanınan Uzungöl'de atlı jandarma birliği göreve başladı.

Karadeniz'de turizm sektörünün göz bebeği olan Uzungöl'de asayişi sağlama görevi atlı birliklere verildi.

Uzungöl, Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası uygulanan ve "yeni normal" olarak nitelenen dönemle birlikte tekrar ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Güvenliği sağlayan atlı birlik aynı zamanda ziyaretçilere "sosyal mesafe" uyarısı da yapacak. Atlı birliklere vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Tabiat harikası Uzungöl

Çaykara ilçesine 20 kilometre uzaklıkta, 1250 metre yükseklikte yer alan, doğal güzellikleriyle Doğu Karadeniz'in gözde turizm merkezi olan Uzungöl, yüksek dağ peyzajı ve yayla- orman ekosisteminin birlikte yer aldığı 'tabiat harikası' bir yer olması özelliğiyle öne çıkıyor. Tabii ve kültürel değerlerin var olması nedeniyle 1989 yılında Tabiat Parkı ilan edilen Uzungöl, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 500 bin metrekare alana sahip gölde, alabalık ve sazan da yaşıyor



Haziran ayında Salda gölünde göreve başlamışlardı

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki beyaz kumsalı ve turkuaz rengi suyunun güzelliğiyle ''Türkiye'nin Maldivleri'' olarak ünlenen Salda Gölü'nde Haziran ayı sonunda atlı jandarma birliği göreve başlamıştı.

Atlı birliğin, eylül ayının sonuna kadar bölgede görev yapacağı duyurulmuştu.

#Salda gölü
#Uzungöl
#Turizm
#Türkiye'nin Maldivleri
4 yıl önce