|

Kamu Personeli İş İlanları

Yüzbinlerce genç KPSS'de ter döktü

iLAN
17:20 - 14/09/2020 Pazartesi
Güncelleme: 17:27 - 14/09/2020 Pazartesi
Diğer
Kamu Personel İlanı
Kamu Personel İlanı

Yüzbinlerce genç 2 hafta önce KPSS’de kıyasıya yarıştı. Kamu personeli olabilmek adına ter döken gençler için sırada bir kamu kurum ve kuruluşuna yerleşmek var. Burada nelere dikkat etmeli, tercihleri nelere göre şekillendirmeli?

Kamu personeli alacak yerlere ait ilanlar

Bilindiği üzere kurumlar ihtiyaçlarını belirliyorlar ve atamalar ona göre gerçekleşiyor. Atamalarda önemli kriterlerin başında puan aralığı gelmekte. Bunun yanı sıra büyükşehirler, yüksek puan istediğinden zaman zaman düşük puan alanlar için hüsran olabiliyor.

Hal böyle olunca çevre iller ve ilçelerdeki işlere de talep artabiliyor. Puan üzerine mülakat isteyen kamu kurumları da mevcut. Bazıları ise mezuniyette alaka niteliğini baz alıyor. Eğer finans alanında bir yere girecekseniz en azından finans dersi görmüş olduğunuz bir eğitim kurumundan mezuniyet isteniyor.

Kamu personeli işe alım süreci genelde zor ve adaylar için yıpratıcı olabiliyor. Süreç içerisinde sürekli telkin adayların kendileri için yapabilecekleri en doğru hareket olacaktır.

Güncel İlanları Takip Etmenin Önemi!
Adaylar, güncel ilanları takip etmekte zorlandıklarını belirtiyorlar, bu konuda yardımcı olması adına
takip sayfası faydalı olacaktır. Güncel ilanlar, popüler ilanlar bölümleri ile kısa yoldan bilgiye ulaşmanıza olanak tanımakta.
Kaynak :
#kspp
#kamu
#personel
4 yıl önce