|

Gonca Dergisi''nin sürprizleri devam ediyor

Türkiye''nin en çok satan ve sevilen çocuk dergisi Gonca''nın yeni sayısında sevenlerini heyecanlandıracak ve de mutlu edecek sürprizler var.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 23/08/2013 Cuma
Güncelleme: 15:50 - 23/08/2013 Cuma
Yeni Şafak
Gonca Dergisi''nin sürprizleri devam ediyor
Gonca Dergisi''nin sürprizleri devam ediyor

Türkiye''nin en çok satan çocuk dergisi Gonca, Ağustos sayısında iki güzel sürprizle birlikte okuyucularının karşısına çıkıyor. Bu ayın en büyük sürprizi dergiyle hediye edilen Namaz ve Abdest Kitabı. Diğeriyse Eylül sayısından itibaren Gonca''nın okul öncesi eki Kaydırak ile iki dergi olacak.


Namaz ve Abdest kitabı hediye

Derginin yanında verilen Namaz ve Abdest Kitabı, tüm ayrıntılarıyla namaz ve abdesti çocuklarımıza öğretecek çok güzel bir cep kitabı. Orhan Sezgin''in hazırladığı, Öznur Kalender''in çizdiği kitap, 7 yaş ve üzeri tüm çocukların elinden düşüremeyecekleri harika bir rehber olacak.


Doktorların Sultanı''nı tanıyor muyuz?

Tarihimizde önemli kişilikleri anlatan köşenin bu ayki konuğu çok önemli. Avrupa''da Avicenna ismiyle tıp fakültelerinde 600 yıldır okutulan Müslüman âlim İbn-i Sina''nın yaşamı ve tıp dünyasına kazandırdığı yeniliklerin enine boyuna incelendiği yazıda, tıp, fizik, kimya, astronomi, matematik, jeoloji, botanik, zooloji ve felsefe alanlarında 270 eseriyle sahip çıkamadığımız İbn-i Sina''yı dünyanın nasıl baştacı yaptığı ile ilgili bilgiler de yer alıyor.


Gonca, Eylül''de İki Dergi

Çocukların sevgilisi Gonca Dergisi''nin önümüzdeki sayısında bir sürpriz okuyucularını bekliyor. Dergi, okul öncesi çocukları da düşünerek onları da birer Goncasever yapacak çok önemli bir hamle yapıyor. Eylül ayından itibaren ''Kaydırak'', Gonca Dergisi ile birlikte olacak.


Ağustos Goncası''ndan Seçmeler…

Bu sayıda yine birbirinden güzel yazı ve görsellerle dolu Gonca. Peki, siz sıra dışı bir okuma keyfine hazır mısınız? İşte birkaç ipucu… ''Terzi ile Kedi'' hikâyesinde Terzi Mahir''e kedisinin verdiği anlamlı ders, şiirsel bir anlatımla sunuluyor. ''Keçileri Anlama Sanatı'' diye bir şey varmış. Nasıl bir şeymiş bu derseniz; biraz hisli biraz da eğlenceli deriz. Bu sanatı öğrenmek içinse yazının tamamını okumalısınız.


Dikkat! ''İcat çıkar'' bölümünde iki deneyi denemek için, malzemelerinden yapımına tüm ayrıntılar veriliyor. Gonca Dergisi bu ay anne-babaların çok iyi bildiği bir oyunu okurlarına öğretiyor: Gizli Ebe. Şehirleri gezerek Goncaseverlerle paylaşan Gezgin Abi bu ay Konya''da yaşadıklarını anlatıyor. Sürpriz kutularıyla ve okuyucularının çok sevdiği eğitici oyunlarla gönüllerde taht kuran Melih Abi''nin bisikleti köşesi ise bu ay YHKS oyununu anlatıyor. Melih Abi, ''Ya Hayır Konuşalım ya da Susalım'' oyunuyla pozitif yaşamın kapılarını okurlarına açıyor.


Hikâyeleri farklı bir açıyla değerlendiren Ömer Eken, yazısında, çok bilinen Ağustos böceği hikâyesine nasıl bakılması gerektiğini ustaca anlatmış. Bestami Yazgan''ın ''Güzel Allah''ım'' şiiri ile çocuklarımız bir kez daha Allah''ı tefekkür etme fırsatı yakalayacaklar. Kahramanlarımız Nasreddin, Gülkiraz, Hayret Et''in hikâyeleri ise ilginç ve bir o kadar da sahici.


Ağustos Goncası tüm bayilerde; yine dopdolu yine çok keyifli…

11 yıl önce