|

Marius Bauer sergisi

Mardin'de Hollandalı oryantalist ressam Marius Bauer'in eserlerinin yer aldığı "Mardin'de bir oryantalist: Marius Bauer" adlı sergi, düzenlenen törenle izlenime sunuldu.

Aa
00:00 - 16/05/2013 Perşembe
Güncelleme: 10:36 - 16/05/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Marius Bauer sergisi
Marius Bauer sergisi

Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Sanat Galerisi'nde serginin açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin'in son yıllarda yaşanan gelişmelerle bir dünya kenti olduğunu söyledi.

Mardin'in bir sanat şehri olduğunu, son yıllarda uluslararası birçok sergi açtıklarını ve açmaya da devam ettiklerini ifade eden Ayvaz, devlet vatandaş işbirliğiyle güzel eserlerin ortaya çıktığını belirtti.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da Mardin'de bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirerek, Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Sanat Galerisi'nde ilk defa uluslararası bir sanatçının sergisinin açılışını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı.

Açılışa, Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Mardin İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, İl Emniyet Müdürü Derviş Kara ile çok sayıda davetli katıldı.

Bauer'in 137 eserinin yer aldığı sergi, 21 Eylül'e kadar açık kalacak.

Bauer

Hollanda'da doğan Marius Bauer (1867-1932), 19 yaşındayken saygın ressamların arasına girdi. 1886'da Kral 3. Wilhem'in genç sanatçılarına verdiği Kraliyet harçlığıyla ödüllendirilmesinin ardından 1881'de Doğu'nun büyüsüyle ilk kez karşılaşacağı İstanbul seyahatini gerçekleştirdi. Bu seyahat, sanatçının hayatı boyunca eserlerinde yansıtacağı Doğu tutkusunun da başlangıcı oldu. Sanatçı İstanbul seyahati sırasında oryantalist yapıtlarının çekirdeğini oluşturan 100 oyma baskı yaptı. Eserleri ise seyahat dönüşünde sanatçı çevreleri tarafından övgüyle karşılandı.

11 yıl önce