|

Okullarda karantina süresi kaç gün? Anaokulu, ilkokul, ortaokul, liselerde karantina süresi

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde karantina süresi değişti. Öğrenci ve veliler tarafından "okullarda karantina süresi kaç gün?" sorusu merak ediliyor. Ortaokul ve liselerde temaslı öğrenci karantina süresi 3 Ekim'de kısaltılmıştı. Anaokulları ile ilgili karantina süresi değişikliği kararı bugün duyuruldu. Peki, okullarda karantina süresi kaç gün? Anaokullarında karantina süresi kaç gün oldu? İşte detaylar...

00:03 - 29/10/2021 Cuma
Güncelleme: 00:20 - 29/10/2021 Cuma
Yeni Şafak
okullarda karantina süresi
okullarda karantina süresi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, anaokullarındaki 14 günlük corona virüs karantina süresinin değiştiğini duyurdu.

OKULLARDA KARANTİNA SÜRESİ KAÇ GÜN?

Bakanlık tarafından Kovid-19 Rehberi'nin "Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon" konulu bölümü yayınlamıştı.

Buna göre aşısız veya eksik aşılı Kovid-19 temaslısı kişilerin karantinası, "semptom göstermemeleri halinde" PCR testi yapılmaksızın 10'uncu günde sonlandırılabilecek.

Kovid-19 temaslısı kabul edilen ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin karantina sürecinde de semptom gösterip göstermedikleri takip edilecek.

Semptom göstermeyenlerin karantinaları 5'inci günde yapılacak PCR testinin negatif çıkması durumunda sonlandırılacak ve bu öğrenciler okula devam edebilecek.

PCR testi yapılmadığı durumda ise öğrencinin karantinası 10'uncu günde sonlandırılacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni tip corona virüste (Covid-19) 14 gün olan karantina süresinin ise yarından itibaren anaokullarında da 10 gün olarak uygulanacağını bildirdi.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK, İLK ARA TATİL NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer çalışma takviminde belirtilen tatil tarihleri dışında açıklamalarında sık sık okulların kapanmayacağını ifade etmişti. Halihazırda devam eden uygulama kapsamında sınıflarda koronavirüs vakası çıkması durumunda o derslik ile ilgili özel karar alınıyor ve derslik bir süre kapatılıyor. Ancak okulların tamamen kapanması şimdilik mümkün görünmüyor. Öte yandan Bilim Kurum toplantısı sonrasında da bu yönde bir karar iletilmedi. Kasım ara tatili için de oldukça kısa bir süre kaldı.

İlk dönem ara tatili 15-19 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Yarıyıl tatili 24 Ocak 4 Şubat tarihleri arasına denk gelecek.

İkinci dönem ara tatili ise 11-15 Nisan 2022 tarihlerinde olacak.

Son olarak yıl sonu karneleri ise 17 Haziran 2022’de alınacak. Yani 17 Haziran 2022’de okullar kapanacak.

#karantina süresi
#okullarda karantina süresi
#anaokullarında karantina
#ilkokul karantina
#meb karantina
#öğrenci karantina
2 yıl önce