|

Tekirdağ haberleri: Çorlu’daki tren kazasında ölenlerin sayısı 24 oldu

Tekirdağ haberleri: Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 24’e yükseldi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre ise 124 kişi de hastanede tedavi altına alındı. Kazanın ardından sosyal medya üzerinden de acil kan anonsları yapıldı. İşte Tekirdağ Çorlu haberleri ve kazanın ayrıntıları.

Yeni Şafak
08:03 - 9/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:10 - 9/07/2018 Pazartesi
Diğer
Tekirdağ'daki tren kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 24'e yükseldi.
Tekirdağ'daki tren kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 24'e yükseldi.

Tekirdağ haberleri: Çorlu’da meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı arttı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Uzunköprü - Halkalı arasında 6 vagon, 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan 12703 nolu trenin Balabanlı - Çorlu arası 162. kilometrede seyri esnasında, dün saat 17.00 sıralarında dizide bulunan 5 vagonun raydan çıkarak devrildiği belirtildi. İşte son dakika gelişmeleri.

24 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Ara kurtarma çalışmaları tamamlandı. 24 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yağış sebebiyle zeminin çok yumuşak olması başlangıçta zorluklara sebep olsa da etkili bir şekilde çalışmalarımız devam etmiştir." dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan: 124 vatandaşımız yaralı, hastanede tedavi altında. Yaralılarımıza Allah'tan şifa diliyorum.

Ulaştırma Bakanı: Yoldaki kontroller Nisan ayında yapılmış. Saat 14:20'den sonra düşen aşırı yağıştan dolayı tren raylarıyla yol arasındaki malzemeyi götürmüştür.

MORG ÖNÜNDE ACI BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında meydana gelen tren kazasının ardından Çorlu Devlet Hastanesi'nde gece boyu yoğunluk yaşandı. Kazada yaşamını yitiren yolcuların yakınları cenazelerini almak için hastane morgu önünde toplandı. Acılı ailelerin bekleyişleri sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Bazı kazazedelerin yakınlarının feryatları ise yürekleri dağladı.

Bu arada olay sonrası araçların ulaşamadığı kaza bölgesindeki yaralıların askeri helikopterle hastaneye getirilme anı da görüntülendi.


KRİZ MERKEZİ KURULDU

Açıklamada, TCDD’ye ait vinçli kurtarma yardım ekibinin Halkalı’dan hareket ettiği, Alpullu’dan arama kurtarma araçlarının da olay yerine sevk edildiği belirtildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın, Ankara’dan hareket ederek kaza yerine gittiğinin aktarıldığı açıklamaya şöyle devam edildi: “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda Müsteşar Suat Hayri Aka başkanlığında kriz merkezi oluşturulmuştur. Çorlu’da ise Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan başkanlığında kriz merkezi kurulmuş olup bakanlığımız ile koordineli şekilde çalışmaları sürdürmektedir. Kazayla ilgili gelişmeler yakından takip edilmekte olup, konuyla ilgiyi yeni bilgiler edinildikçe gerekli açıklamalar kriz merkezimiz tarafından yapılacaktır.”

KKTC’den taziye mesajı

KKTC Başbakanlığı, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası için taziye mesajı yayınladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanlığı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bugün akşam saatlerinde Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası için, Türkiye’ye başsağlığı dileyerek, taziye mesajını iletti. Yayınlanan Mesajda, "Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında meydana gelen tren kazası hepimizi derinden üzmüştür. Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaslı ailelerine başsağlığı dileriz. Kazada yaralananlara da acil şifalar dileriz" ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaza her boyutuyla soruşturulmaktadır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taziye mesajında, "Yolcu trenindeki bazı vagonların raydan çıkması neticesinde meydana gelen kaza her boyutuyla soruşturulmaktadır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağ'daki tren kazasının hemen ardından devletin ilgili tüm birimlerinin ve tüm imkanlarının seferber edildiğini bildirdi.


Türk Kızılayı bölgeye 304 ünite kan gönderdi

Türk Kızılayı tarafından, Tekirdağ'daki tren kazasında yaralananlar için bölgeye ilk etapta 304 ünite kan gönderildiği ve ihtiyaçları karşılamak üzere tedbirler alındığı belirtildi.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki tren kazası sonrasında, bölgeye ilk etapta 304 ünite kan sevkıyatı yapıldığı, Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ihtiyaçları karşılamak üzere tüm tedbirlerin alındığı ifade edildi.

Tren kazası sonrası yardım çığlıkları

SOSYAL MEDYADAN YARDIM ÇAĞRISI

Tren kazasının ardından Simge Akdağ isimli Twitter kullanıcısı, kaza yapan trende olduğunu söylediği kuzenine ve kuzeninin babasına ulaşamadığını belirterek yardım çağrısında bulunan bir paylaşım yaptı.

İşte Simge Akdağ isimli kullanıcının çağrısı;

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşanan tren kazasında kuzenim Oğuz Arda Sel ve babası Hakan Sel de vardı. Hala ulaşamadık, bulamıyoruz. Yardım!

Not: Arda'nın kimliği yanında değil.


Oğuz Arda Sel ve babası Hakan Sel'in akrabaları Facebook'tan da yardım çağrısında bulundu;

'Bugün yaşanan tren kazasında trende bulunan Hakan Sel ve güzel evladımız Oğuz Arda Sel'den haber alamıyoruz. Ailemiz ve akrabalarımız kaza çevresindeki hastanelere baktılar. Annesi ve dedesi olay yerinde. Lütfen gören bilen insanlık namına bize ulaşsın. Küçük Arda'nın kimliği üzerinde olmadığı için işimiz zor. Lütfen tanıdığı olanlar ilgilensin"


KIZ KARDEŞLERE ULAŞILAMIYOR

Başka bir sosyal medya kullanıcısı trende olan ve ulaşılamayan iki kız kardeş için yardım çağrısında bulundu. Kayboldukları düşünülen kardeşlerle ilgili paylaşım şöyle;

'Tren kazasında haber alamadığımız iki kız kardeş Özge Nur DİKMEN ve Gülce DİKMEN. En ufak bir haber duyarsanız lütfen ulaşın.Şu anda Çorlu Muratlı Tekirdağ ve Çerkezköy'deki özel ve devlet hastanelerinde değiller. İsimleri yok hala listelerde'


Bir kayıp çağrısı da 5 yaşındaki Ömer Can için yapıldı.

Bir sosyal medya kullanıcısı yaptığı paylaşımda 'Tekirdağ Çorlu'da gerçekleşen tren kazasında 5 yaşındaki Ömer Can'dan haber alamıyoruz. Yanında kimliği bulunmamaktadır. Görenlerin duyanların bu hesaba mesaj atması önemle rica olunur. Lütfen duyarsız kalmayalım!' dedi.




#Tekirdağ
#Tekirdağ trend kazası
#Çorlu tren kazası
6 yıl önce