|

Trileçe nasıl yapılır? İşte trileçe tatlısı tarifi yapımı

Trileçe nasıl yapılır? Sizlere Ramazan ayında evinizde yapabileceğiniz ve harika lezzetler elde edeceğiniz trileçe tatlısının tarifini sunuyoruz. Resimli anlatımlarla trileçe tatlısını sizler de evinizde deneyebilir ve bu eşsiz lezzete ulaşabilirsiniz. İşte trileçe tatlısının tarifi...

14:13 - 7/06/2016 Salı
Güncelleme: 15:49 - 17/10/2022 Pazartesi
Diğer
Trileçe nasıl yapılır?
Trileçe nasıl yapılır?

Trileçe nasıl yapılır? Sizler için farklı ve değişik trileçe tatlısı tariflerini araştırdık. Uygulamalı adımlarla giderek harika bir lezzete sizler de kavuşabilirsiniz. Peki trileçe tatlısı nasıl yapılır? İşte tarifi...

Son günlerin popüler tatlısı trileçeyi nasıl bilirdiniz?

Bayat Ekmek Tatlısı

Bayatlamış ekmeklerle başlar trileçenin yolculuğu. Eski insan için her şeyin kıymeti var tabii; Arnavutluk'ta bayat ekmekleri değerlendirmek amacıyla, üzerine sıcak şekerli su döküp tatlı niyetine yenmeye başlar. Kreması, sosu derken; zamanla gelişen tatlı sonunda trileçe halini alır.

“Tres Leches" Yani 3 Süt

Trileçe aslında iki İspanyolca kelimenin birleşiminden oluşuyor. Tres ve Leches, yani 'üç' ve 'süt' ya da bir başka deyişle üç sütlü tatlı... İspanyolcada 'tres' 3, 'leches' süt anlamına geliyor. Yani, tatlının Güney Amerika kökenli olma ihtimali de mümkün. Üç farklı sütün (manda, koyun, keçi) karışımından oluşan tatlının üzerine, karamel sosu gezdiriyorsunuz; sonra parmaklarınızı yiyorsunuz.

En iyi trileçe sizinki olsun istiyorsanız yumurtaları iyi çırpın

Tatlının en can alıcı noktası yumurtaların çırpılmasında. Teker teker kırdığınız yumurtaları önce yavaş, sonra yüksek devirde yaklaşık 5 dakika kadar çırpmalısınız.

Şeker ilave etseniz de, çırpmaya devam

Yumurtaları ürkütmeden 2 yemek kaşığı atın ve çırpmaya devam edin. Sırasıyla 8 yemek kaşığı daha şeker ekleyin. Artık elinizi korkak alıştırmanıza gerek yok. Toplam 10 yemek kaşığı şeker olacak.

Bir kap daha hazırlayın

Bu işte özen önemli. Ayrı bir kaba sırasıyla sıvı yağ, un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu atın. Unu elemenizi tavsiye ederim.

Çırpmaktan kolunuz yorulsun

Şimdi, kaplardaki karışımları birbirine karıştırabilirsiniz. Bundan sonraki püf noktası, hamuru iyi çırpmak. Önce düşük, sonra yüksek devirde çırpmaya devam edin. Çırpmaktan kolunuz yoruluncaya kadar bırakmayın.

Fırını önceden ısıtmayı unutmayın

İyice karıştırdığınıza eminseniz; karışımı fırın tepsinize dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

Yeni bir kap daha çıkarın. Tüm şerbet malzemelerinizi yeni bir kaseye koyun ve süt köpürünceye kadar çırpın. Şerbeti, yeniden kavuşmak üzere buzdolabına kaldırabilirsiniz.

Şekeri tavaya koyup orta ateşte pişirin. Bu süreç sizi yormayacaktır; şekeri kendi haline bırakın. Karamelize olmak kolay değil; işlem biraz uzun sürebilir. Yalnız bu süreçte, şekeri başı boş bırakmaya gelmez; rengi karamele dönmeden yakalayıp ateşin altını kapatın. İşte şimdi tereyağı ile kremayı hızlıca içine ilave edin ve karıştırın.

Evinizden gelen harika kokuları duyar gibiyim

Sabırsızlandığınızı biliyorum; az kaldı. Fırından çıkardığınız kekinize kürdanla birkaç delik açmayı unutmayın. Şimdi buzdolabından şerbeti çıkarıp, kekinizin üstüne dökebilirsiniz.

Karamel sosunu da eklediğinizde tatlınız hazır. Şimdi parmaklarınızı yemeye hazır olun.

Afiyet olsun.

Malzemeler Kek için

5 adet yumurta

10 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı sıvı yağ

10 yemek kaşığı un

5 yemek kaşığı irmik

1 paket vanilya

1 paket kabarma tozu

Şerbeti için

5 su bardağı soğuk süt

5 yemek kaşığı tozşeker

400 ml krema

2 yemek kaşığı süttozu

Karameli için

5 yemek kaşığı tozşeker

1 yemek kaşığı margarin

1 paket krema

#Trileçe
#Trileçe nasıl yapılır
#Trileçe tarifi
8 yıl önce