|

Hepimiz bu ülkenin asli vatandaşlarıyız

Bazı Alevi-Bektaşi derneklerinin düzenlediği iftar programına katılan Cumhurbaşkanı Gül, “Ülkemizin bütün bölgelerinde farklılıklar var. Ancak hepimiz bu ülkenin asli vatandaşlarıyız” diye konuştu.

İstanbul
00:00 - 27/07/2012 Cuma
Güncelleme: 22:01 - 26/07/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Hepimiz bu ülkenin asli vatandaşlarıyız
Hepimiz bu ülkenin asli vatandaşlarıyız

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Geçmişte cami ile sinegogu yan yana yapacak kadar özgüven içinde olduk. Bu özgüveni bugün de taşımamız gerekir” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, bazı Alevi-Bektaşi dernekleri tarafından Polat Otel'de düzenlenen ve farklı dini temsilciler, iş adamları, siyasetçiler ile sanatçıların hazır bulunduğu iftar programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Gül, iftar programına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu nezih toplulukla beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Ramazan kardeşliği pekiştirme ayıdır. Ülkemizin dört bir tarafından Ramazan'ın ruhuna uygun olarak programlar yapılıyor. İşte bunlardan birini burada idrak ediyoruz.” diye konuştu.

Türkiye'nin bütün çeşitliliklerini iftar yapılan salonda gördüğünü ifade eden Gül, “Bugün Türkiye Cumhuriyet'i olarak geçmişimizin müktesabatını taşıyan bir ülkeyiz. Bu refleks istesek de istemesek de bizde var. İmparatorluklar ve onların ruhuna sahip olanlar çok renklidir ve çok zengindir. Türkiye Cumhuriyeti büyük olduğuna göre ülkemizin o kadar gerçekleri vardır ki bu salonda o gerçekler var. Ülkemizin bütün bölgelerinde farklılıklar var. Hepimiz bu ülkenin asıl vatandaşlarıyız ve sahibiyiz. Geçmişte cami ile sinegogu yan yana yapacak kadar özgüven içinde olduk. Bu özgüveni bugün de taşımamız gerekir. Burası hepimizin öz yurdudur. Ayrılık gayrılık değil hep beraber olmak birbirimize saygı göstermemiz gerekiyor” dedi.

Geçmişte yaşananların bir gün unutulacağını ve gelecek nesillerin daha iyi bir gelecekte yaşayacağını belirten Gül, “Çevremize baktığımızda ne büyük acıların çekildiğini görüyoruz. Sıkıntılarımız var tabi. Bu sıkıntıları aşabilecek gücümüz var. Hepimiz düşüncemiz inançlarımız ne olursa olsun bu ülkenin asli vatandaşlarıyız” ifadelerini kullandı.


12 yıl önce