|

Malatya Belediye Başkanlığı Yerel Seçim Sonuçları

Malatya 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları ne durumda? 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Malatya ilinde hangi adayların kaç oy aldığı sayfamızda. Malatya Yerel Seçim sonuçları en hızlı şekilde Yeni Şafak Malatya Yerel seçim sonuçları sayfasında.

Yeni Şafak
11:03 - 1/04/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Malatya seçim sonuçları.
Malatya seçim sonuçları.

Malatya Seçim 2019 Belediye Başkanlığı oy sonuçları. Malatya ve ilçelerinde hangi adaylar ne kadar oy aldı? Adayların yarıştığı yerel seçimlerde Malatya seçmeni hangi adaya ne kadar oy verdi? Sandıkların açılıp sonuçların gelmesiyle birlikte Malatya ilinde seçmenlerin ve tüm kesimin merak ettiği, hangi adayın ne kadar oy aldığıydı. Malatya ilinde kıyasıya geçen seçim sonuçlarının detaylarına Malatya 2019 Yerel Seçim sonuçları sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

MALATYA

Malatya, Türkiye'de yer alan şehir ve ülkenin 81 ilinden biri. Malatya, 2018 itibarıyla 797.036 kişilik nüfusa sahiptir. Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük şehridir ve bölgenin Yukarı Fırat Bölümü’nde bulunur. Güney ve orta Anadolu bölgelerinin hemen hemen kesişme noktasında bulunması nedeniyle sosyal yapısı çeşitlilik ve zenginlik gösterir. İlk olarak Hitit döneminde kurulmuştur. O günden bugüne el değiştirerek yıkılıp yeniden yapılarak günümüze kadar gelmiştir.

Malatya, kayısı diyarı olarak bilinir. İlde yetişen kayısılar, dünya genelinde ünlüdür ve kuru kayısı üretiminin yüzde 80'ini Malatya Ovası’nda bulunan kayısı bahçeleri sağlar. Büyükşehir yasası ile 2014 yerel seçimlerinin ardından büyükşehir statüsüne kavuşmuştur. Aynı zamanda Malatya 2 Cumhurbaşkanı çıkarmış tek şehirdir, bu kişiler, İsmet İnönü ve Turgut Özal'dır.



#Malatya yerel seçim sonuçları
#Malatya belediye başkanlığı seçim 2019
#Yerel seçim sonuçları Malatya
#Malatya seçim sonuçları
#Belediye başkanlığı seçim sonuçları
#Seçim sonuçları
5 yıl önce