|

Crowe ilk filmini Çanakkale'de çekecek

Oyuncu Russell Crowe, yıl sonuna doğru çekimlerine başlanacak olan 'The Water Diviner' adlı filmde ilk kez yönetmen koltuğuna oturacak

Yenisafak.com.tr / Sinema
00:00 - 20/06/2013 Perşembe
Güncelleme: 09:59 - 20/06/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Crowe ilk filmini Çanakkale'de çekecek
Crowe ilk filmini Çanakkale'de çekecek

Avustralyalı ünlü aktör Russell Crowe, 'The Water Diviner' filminde hem yönetmen hem oyuncu olarak izleyicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Crowe, Çanakkale Savaşı'nı konu alan ve senaryosunu Andrew Knight ile Andrew Anastasios'un birlikte yazdığı film için görüşmelerini sürdürüyor. Bu yıl sonuna doğru çekimlerine başlanılması planlanan 'The Water Diviner' da Çanakkale Savaşı sırasında kaybolan iki oğlunu arayan Avustralyalı bir babanın 1919'da Türkiye'ye gelişi konu edilecek.

Geçtiğimiz ay Çanakkale'ye gelmişti

Ünlü aktörün daha önce Avustralya hikayelerini konu alan 'The Long Green Shore' ve 'Bra Boys' filmlerde yönetmenlik yapacağı dile getirilmiş ancak projeler gerçekleşmemişti. Şu sıralar vizyondaki Superman filmi 'Man of Steel'de boy gösteren Oscar ödüllü aktör Crowe, geçtiğimiz ay Barbados bayraklı Latiko adlı lüks tekneyle Çanakkale'ye gelmişti. Gelibolu Yarımadası'ndaki milli parkı, Anzak Koyu'nu, Avustralya ve Yeni Zelanda mezarlıklarını ziyaret eden Crowe, daha sonra İstanbul'a geçmişti.

Russell Crowe, son günlerde Türkiye'de yaşanan Gezi Olayları'nı değerlendirmiş ve gösteri ve eylemcilere destek verdiğini de açıklamıştı.

11 yıl önce