|

Rosana Pastor, soruları cevapladı

Usta yönetmen Ken Loach''un, Goya ödüllü oyuncusu Rosana Pastor, Altın Portakal''ın bu yılki konuklarından. Pastor, yeni filmi ''Yaralı''nın gösteriminin ardından sinemaseverlerin sorularını cevapladı.

Yenisafak.com.tr / Sinema
00:00 - 15/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 14:22 - 15/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Rosana Pastor, soruları cevapladı
Rosana Pastor, soruları cevapladı

Usta yönetmen Ken Loach''un bol ödüllü filmi ''Ülke ve Özgürlük''te rol alan ve bu filmdeki rolüyle kendisi de Goya Ödülü sahibi olan başarılı oyunu Rosana Pastor, yeni filmiyle Altın Portakal''a konuk oldu. ''Bir Ülkeye Bakış: İspanya'' bölümünde yer alan ''Yaralı'', yönetmen Fernando Franco''nun ilk uzun metrajı. Film; Goya ödüllerinde En İyi Özgün Senaryo, En İyi Aktris ve En İyi Yönetmen ödüllerinin yanı sıra San Sebastian Uluslararası Film Festivali''nde de En İyi Kadın Oyuncu ve Jüri Özel Ödülü''ne layık görüldü.

Borderline kişilik bozukluğundan muzdarip, ambulans şoförü Ana''ya objektifini yönelten film gösteriminin ardından Rosana Pastor, seyircilerin sorularını cevapladı.

Rosana Pastor, filme nasıl dahil olduğunu ve yapım aşamasının başlangıcını şu şekilde anlattı:

''Başta Fernando Franco''ya, anlatması kolay olmayan böyle bir öyküyü neden seçtiğini sordum. Filmi bir belgesel olarak tasarladığını, filmdeki gibi ruhsal rahatsızlığı olan kadınları, çeşitli mecralardan 5 yıl boyunca gözlemleyip araştırdığını söyledi. Ancak yönetmen, ruhsal dengesizliği olan insanların, hastalıklarını abartarak anlattıklarını fark etmiş. Kendilerine bu konuda soru sorulduğunda yani izlendiklerini fark ettikleri an aktris gibi davranmaya başlıyorlarmış. Bu sebeple yönetmen, belgesel yerine kurmaca bir film çekmeyi tercih etmiş''

Pastor, canlandırdığı Ana karakteri hakkında ise şunları söyledi:

''Bir rahatsızlığı olduğunu Ana da annesi de bilmiyor. Yönetmen, izleyiciye de Ana''da böyle bir rahatsızlığın olduğunu anlatmıyor. Bu rahatsızlığa karşı dikkat geliştirmek için altı çizilmeden anlatılıyor. Bu hastalığın nedeni, istismar edilmiş olmak. Dışavurumu ise hastaların kendilerine zarar vermesiyle ortaya çıkıyor''

10 yıl önce