|

Serdar Yılmaz filmi,Saraybosna'da

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Yılmaz'ın '3+1 Apartment for Sale' isimli uzun metrajlı sinema filmi projesi, 19. Saraybosna Uluslararası Film Festivali 'Cinelink Project Development Workshop' ve 'Co-Production Market' programlarına seçildi.

Yenisafak.com.tr / Sinema
00:00 - 15/08/2013 Perşembe
Güncelleme: 11:16 - 15/08/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Serdar Yılmaz filmi,Saraybosna'da
Serdar Yılmaz filmi,Saraybosna'da

Her yıl başarılı sinemacıların ağırlandığı, bu yıl 16-24 Ağustos 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan dünyaca ünlü Saraybosna Film Festivali'nde, Yrd. Doç. Dr. Serdar Yılmaz festival programına yazar ve yönetmen daveti alarak projesini temsil edecek.

Güneydoğu Avrupa'daki 18 ülkeden 90'dan fazla projenin başvurduğu son 16 proje içerisinde yer almaya hak kazanan '3+1 Apartment for Sale' isimli proje, 21-24 Ağustos tarihleri arasında CineLink Co-Production Market'te sunulacak. Farklı kategorilerde yapılacak değerlendirmeler sonucunda seçilen projelere Cinelink tarafından toplam 160.000 Euro destek verilecek.

Film Hakkında...

İstanbul'da 'üç oda bir salon' bir apartman dairesinde orta sınıf, farklı kuşaktan üç kadın sakin bir yaşam sürmektedir. Ada, renkli bir hayal gücü olan 10 yaşında bir kızdır. Ada'nın annesi Sevim hayatını başkalarını mutlu etmekle geçiren sessiz ve ürkek birisidir. Anneanne Suna ise dediğim dedik ve otoriter bir kişidir. Ada'nın babası Bedri'nin evi iki yıl önce terk etmesiyle anneannesi aile reisi haline gelmiştir. Bedri'nin eve esrarengiz bir şekilde geri dönmesiyle artık hiçbir şey eskisi gibi olamayacaktır.

Serdar Yılmaz

Resim sanatı disiplini kökenli olan Serdar Yılmaz (İzmit, 1973), aynı zamanda ödüllü bir sanat yönetmenidir. Yılmaz, Marmara Üniversitesi, Resim Bölümü'nden mezun olduktan sonra, aynı bölümden yüksek lisans ve doktora derecelerini almıştır. Serdar Yılmaz'ın pek çok ulusal ve uluslararası film festivallerinde gösterilmiş ve ödüller almış filmleri bulunmaktadır. Yılmaz pek çok uzun metrajlı sinema ve belgesel filmde yapım tasarımcısı ve sanat yönetmeni olarak çalışmış ve ödüller almıştır; 2009 Altın Koza Film Festivali, 2007 Altın Koza Film Festivali ve 2007 Ankara Film Festivali'nden 'En İyi Sanat Yönetmeni Ödülleri' ile dönmüştür.

'Kızarmış Tavuk' adlı kısa filmi aralarında Rotterdam Film Festivali (2013), Cannes Film Festivali (2012), Brooklyn Film Festivali (2012) ve Oaxaca Film Festivali'nin (2012) de bulunduğu uluslararası film festivallerinde gösterilmiştir.


11 yıl önce