|

3 vedanın Beşiktaş'a bedeli: 72 gol

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş idmanlara çıkmayan Jose Sosa'yı Avusturya kampından gönderdi. Gökhan Töre ve Gomez'in ardından Arjantinli yıldızın da ayrılacak olması, Beşiktaş taraftarını endişelendirdi. Bu 3 isim geçen sezon 72 gole katkı sağlamıştı.

Yeni Şafak
12:47 - 24/07/2016 Pazar
Güncelleme: 13:10 - 24/07/2016 Pazar
Diğer
Gomez'in ardından Sosa'nın da ipleri koparması üzerine hücum hattına en az iki transfer gerekiyor.
Gomez'in ardından Sosa'nın da ipleri koparması üzerine hücum hattına en az iki transfer gerekiyor.

Beşiktaş'tan ayrılmak isteyen ve son günlerde sürekli problem çıkaran Jose Sosa'nın bileti kesildi.



Türkiye'deki terör olaylarını bahane ederek takımdan ayrılmak istediğini yönetime bildiren Arjantinli yıldız, bir süredir takımla çalışmalara başlamıştı. Fakat Sosa, Avusturya kampında idmanlara katılmamak isteyince teknik direktör Şenol Güneş'in hışmına uğradı.



Sosa'nın da bavullarını toplamasıyla, Gomez ve Gökhan ile birlikte hücum yükünü çeken en önemli ismin ayrılması taraftarları düşündürmeye başladı.



Şampiyon kadrodan 3 önemli isim ayrıldı

Şampiyon kadrodan Mario Gomez ve Gökhan Töre'nin ardından Jose Sosa'nın da ayrılması, Beşiktaş'ın hücum gücüne büyük bir darbe vurdu. Geçtiğimiz sezon ligde 75 gol atan Beşiktaş'ın 72'sine imza atan bu üçlünün istatistikleri şöyle.



  • Gomez 28 gol, 6 asist,
  • Sosa 9 gol 14 asist,
  • Gökhan Töre 6 gol, 9 asist



Yani giden 3 futbolcunun geçen sezon takıma katkısı 43 gol ve 29 asist olmuştu.



Şu ana kadar hücum bölgesine önemli bir takviye yapamayan Beşiktaş yönetiminin önümüzdeki günlerde nasıl adımlar atacağı merak konusu.



Gomez'in ayrılığından sonra golcü transferini netleştiremeyen Beşiktaş'ta, Sosa'nın ayrılığıyla 10 numara mevkiine de oyuncu ihtiyacı doğması siyah beyazlı taraftarları bir hayli endişelendiriyor.










#Beşiktaş
#Mario Gomez
#Jose Sosa
#Gökhan Töre
8 yıl önce