|

4. yıldıza odaklandım

Kariyerindeki ilk şampiyonluğu Fenerbahçe’de yaşayan Hollandalı yıldız, sezon sonunda mutlu sona ulaşarak 4. yıldızı takmak ve sarı-lacivertli kulübün tarihine geçmek istediğini vurguladı

Yeni Şafak
04:00 - 11/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:24 - 10/03/2015 Salı
Diğer

Fenerbahçe’nin Galatasaray derbisinde sahadan 3 puanla ayrılmasında attığı golle katkı yapan Hollandalı yıldız Dirk Kuyt, kariyerindeki ikinci şampiyonluğu arzuluyor. Sezon sonunda sarı-lacivertli kulüp ile sözleşmesi sona erecek ve adı Hollanda’nın Feyenoord Kulübü ile anılan yıldız oyuncu, şu anda sadece Fenerbahçe’nin şampiyonluğuna odaklandığını söyledi. Kariyerindeki ilk şampiyonluğu sarı-lacivertli kulüpte yaşadığını anımsatan Hollandalı oyuncu, bu sezon şampiyon olarak 4. yıldızı takıp, Fenerbahçe tarihine adını yazdırmak istediğini vurguladı. Kuyt, “Kariyerimde ilk şampiyonluğu Fenerbahçe’de yaşadım. Hedefim bu sezon da şampiyonluk yaşayarak Fenerbahçe tarihine adımı yazdırmak. Bunun için de tüm gücümle sahada savaşıyorum” dedi. Sarı-lacivertli yönetim de hem saha içinde hem de saha dışındaki yaşantısıyla örnek olan Kuyt’ın sözleşmesini 1 yıl daha uzatmayı planlıyor. Gelecek sezon yabancı oyuncu sayısının serbest bırakılması nedeniyle Fenerbahçe, Hollandalı yıldızı kadrosunda tutacak. Tecrübeli futbolcu da kadroda yer alacak genç isimlere örnek olacak.


"Senin için başkan" tezarühatları

Fenerbahçeli futbolcular Galatasaray galibiyetini kulüp başkanı Aziz Yıldırım’a armağan etti. Sarı-lacivertli futbolcular, derbi galibiyetinde Aziz Yıldırım’ın puan kayıplarından sonra her zaman kendilerine destek verdiğini, babacan bir tavır sergilediğini, kendilerine inandığını, "Bu maçı kazanacağız" diyerek büyük bir inanç aşıladığını belirterek, soyunma odasında derbi galibiyetini başkan Aziz Yıldırım’a armağan etti. Futbolcular, soyunma odasında teknik direktör İsmail Kartal’a “Tribünde başkanımız yoktu. Derbi sevincini bizimle yaşayamadı. Bizim hakkımızı savunurken bizden uzak kaldı. Bu derbi galibiyetini başkanımıza armağan ediyoruz. Onu iletin hocam” ifadesini kullandı. Aziz Yıldırım da maç sonrası tebrik için teknik direktör İsmail Kartal’ı aradığında genç teknik adam futbolcuların sözlerine başkana iletti. Bu sırada sarı-lacivertli futbolcular da hep bir ağızdan “Bu galibiyet senin için başkan” şeklinde tezahürat yaptı.


Kartal'ın yeni hedefi 6 puan

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, G.Birliği maçı öncesi futbolculara uyarılarda bulundu. Oyunculardan G.Saray derbisini unutmalarını isteyen genç teknik adam, tüm futbolculardan G.Birliği maçına odaklanmalarını istedi. Artık telafisi olmayan haftalara girdiklerini, önlerinde 11 tane final olduğunu kaydeden Fenerbahçe Teknik Direktörü, G.Birliği ve Beşiktaş maçlarında alacakları 6 puanın şampiyonluk yolunda önlerini bir hayli açacağını belirtti.

#Fenerbahçe
#Galatasaray
#Dirk Kuyt
9 yıl önce