|

Akyazı Trabzon'un simgesi olacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, inşaatı süren Akyazı projesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu proje sadece Trabzon'un değil Türkiye'nin de vizyon projelerinden biri olacak" dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:48 - 9/12/2014 Salı
Yeni Şafak
Trabzonspor’un yeni sezonda maçlarını oynaması beklenen Akyazı Spor Kompleksi içindeki 40 bin kapasiteli stat inşaatıyla ilgili koordinasyon toplantısı düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Akyazı Trabzon'un simgesi olacak" dedi. 800 bin metrekare alanda yapılan Akyazı dolgusu ile Trabzon'un önemli sosyal, kültür, turizm ve spor tesislerine kavuşacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, "Bu proje ile sporda zirve bir kent olan Trabzon yeni spor tesisleri kazanacak. Futbolda ülkede önemli bir yıldız olan Trabzonspor'umuz 2015-16 futbol sezonunda maçlarını Akyazı Stadı'nda yapacak. Akyazı Kompleksi Trabzon'un ve ülkenin önemli vizyon projelerinden biri olacak" şeklinde konuştu. 

İnşaatla ilgili bilgi veren proje müdürü İbrahim Nacar ise dolgu alanında kazıklar üzerine inşa edilen statta herhangi bir tehlikenin olmadığını belirterek, “Stat için 3 bin 867 fore kazık yaptık. Ayrıca diğer tesislerin altına da yaklaşık 700 adet kazık çakacağız. Kazıklarda herhangi bir sorun olmaz” ifadesini kullandı. Nacar, Konya stadının zeminini de kendilerinin yaptığı kaydetti. 

Karamsarlığa kapılmayın

Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, Süper Lig'de Beşiktaş'a bireysel hatalardan dolayı kaybettiklerini ancak bir yenilginin kendilerini hedeflerinden uzaklaştıramayacağını belirtti. Mağlubiyeti 'kaza' olarak değerlendiren Güney, "Kimse karamsarlığa kapılmasın. Trabzonspor, bu sonuçların altından kalkabilecek büyük bir camiadır" dedi.


Yolculuk bugün

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi L Grubu 6. ve son haftasında yarın Legia Varşova ile deplasmanda yapacağı maç için bugün Polonya'ya gidecek. Taraftarların da yer alacağı kafile, saat 12.00'de özel uçakla başkent Varşova'ya hareket edecek. Bordo-mavililer, saat 20.00'de maçın oynanacağı Varşova Stadı'nda yapacağı çalışmayla hazırlıklarını bitirecek.

#Trabzonspor
#Akyazı Spor Kompleksi
#Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu
9 yıl önce