|

Aziz Yıldırım: Savaş başlıyor

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yayın gelirlerinden gerçek haklarını alabilmek için hukuki mücadele başlatacaklarını söyledi. Başkan Yıldırım, “Bu parayı devlet mi verir, federasyon mu verir, kim verirse versin. Vermezse bu savaş başlıyor. Fenerbahçe'nin hakkını almak için her türlü hukuki mücadeleyi başlatıyorum" dedi.

Yeni Şafak
16:09 - 24/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 14:11 - 24/01/2015 Cumartesi
IHA
Sarı-lacivertli kulübün Ocak ayı divan kurulu toplantısı Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Aziz Yıldırım, “Buraya gelirken 20 yıl kulübün başında kalacağım diye gelmedim. Belki öyle bir düşüncem olsa kaçardım gelmezdim. Tabi ki hepimizin hayatı var. Belli bir zaman sonra fiziksel gücün de diğer şeylerin de azalıyor. Yeni bir ekibin idare etmesinde fayda var. Üç yıl daha seçilmek için Mayıs ayında aday olacağım. Seçilirsek devam edeceğiz. Ondan sonraki dönemde aday olmayacağım. Mayıs ayındaki kongrede üç yıllık planı sunacağız. 3 yıllık plandan sonra 6 yıllık bir plan getireceğiz. Biz böyle düşünüyoruz diyeceğiz, yeni gelen arkadaşlara bu planları kullanın diyeceğiz" dedi.


“VERMEZLERSE SAVAŞ BAŞLIYOR”


Naklen yayın havuzundan 37 milyon Dolar aldıklarını ifade eden Yıldırım, “Havuz devam etsin ama biz de hakkımızı alalım. 2010 yılında bize 125 milyon dolar teklif edilmişti. Şu anda 37 milyon dolar alıyoruz. Bu nedenle aradaki açığımızın kapatılmasını gerekiyor. Yayın hakları ve diğer gelirler konusunda serbest kalmamız gerekiyor. Haklarımı kullandıktan sonra ben de devlet ne istiyorsa yerine getireceğim. Bir taraftan beni tutacaksınız, bana hiçbir şey yaptırmayacaksınız, öbür taraftan da ‘Gel vergiyi öde’ diyeceksiniz. Böyle bir sistem olmaz. Bunun için mahkemelere gidiyoruz. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu parayı devlet mi verir, federasyon mu verir, kim verirse versin. Vermezse bu savaş başlıyor. Fenerbahçe'nin hakkını almak için hukuki savaş başlatıyoruz" şeklinde konuştu.

 
#Aziz yıldırım
#Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım
#Faruk Ilgaz Tesisleri
9 yıl önce