|

Bakan, madalyalı sporcularla buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2014 Nanjing Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanan sporcuları kabul etti.

Yeni Şafak
10:00 - 11/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 08:53 - 11/12/2014 Perşembe
AA
Kılıç, Çin'in Nanjing kentinde 16-28 Ağustos tarihlerinde düzenlenen oyunlarda Türkiye'ye judo, tekvando, boks, kürek ve güreş dallarında madalya kazandıran sporcularla Bakanlık binasında biraraya geldi. 


Oyunlara katılan kafile ile organizasyondan önce buluşup yemek yediklerini ancak o günden sonra tekrar görüşme fırsatı bulamadıklarını dile getiren Kılıç, "Bugün yeniden bir arada olmaktan dolayı mutluyuz. Madalya alan sporcularımızın hepsini tebrik ediyorum" dedi.  


Sporcular ve yöneticilerle bir değerlendirme yapmak üzere toplandıklarını dile getiren Kılıç, "Alınan başarılar gelecek için ümit veriyor. Bu tür organizasyonlar hem sporcularımıza tecrübe kazandırıyor hem de gelecekteki çalışmalarımız için ışık tutuyor. Bugüne kadar yapılan çalışmaların neler getirdiğini ya da getirmediğini görme fırsatımız oluyor" diye konuştu.


Kılıç, yakın zamanda farklı branşlarda farklı mutluluklar yaşayacaklarından emin olduğunu da vurguladı. 


Bakanlık binasındaki kabulde milli sporcuların yanı sıra Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya da hazır bulundu.
#Gençlik ve Spor Bakanlığı
#Akif Çağatay Kılıç
#2014 Nanjing Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları
#Mehmet Baykan
#Uğur Erdener
#Fatih Uysal
#İlhami İşseven
#Metin Şahin
#Eyüp Gözgeç
#Hamza Yerlikaya
9 yıl önce