|

Başka bir hoca gelir Türk sporu yoluna devam eder

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF tarafından görevine son verilen Fatih Terim için yaptığı açıklamada, “Bu bir bayrak yarışıdır. Kendisine hizmetleri için teşekkür ediyoruz. Türk sporu yoluna devam edecek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:16 - 29/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bak, çeşitli programlara katılmak için bulunduğu memleketi Rize'nin Derepazarı ilçesinde düzenlediği basın toplantısında son günlerde spor kamuoyunda en çok tartışılan konuların başında gelen Fatih Terim'in, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından görevinden alınmasını değerlendirdi. Bakan Osman Aşkın Bak, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Futbol Federasyonu özerk bir yapıya sahip. Kendilerinin yaptığı sözleşme de kendi aralarında yaptıkları bir imzadır. Çalışma ve protokoldür. Bu sorunları çözmek için Futbol Federasyonu ile Fatih Terim bir araya geldi. Bu sorunu kendi açılarından bir çözüme kavuşturdular. Bu krizi kendileri çözecektir. Bize düşen şudur; Fatih Terim, bu ülkede hem futbolcu hem teknik direktör olarak hem de yurt dışında çeşitli takımları çalıştırarak önemli başarılar elde etmiş bir teknik adamdır. Kendisine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Türk sporu yoluna devam edecektir. Bu bir bayrak yarışıdır. Başka bir teknik adam gelecek. Bizim söyleyeceğimiz bunlar. Diğer teknik konuları, Futbol Federasyonu ile Fatih Terim birlikte çözecektir” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANIMIZ SPOR İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS

Bakanlık görevi sırasında Rize'nin desteğini beklediğini ifade eden Bakan Osman Aşkın Bak, "Daha yolun başındayız. İnşallah diğer bakanlarımızın Rize'ye yaptığı hizmetler gibi biz de hayırlı hizmetler yapmak istiyoruz. Rizeli hemşerilerimize layık olmak için elimizden geleni yapacağız. Allah utandırmasın. Biz birlikte Rize'miz için başarılı işler gerçekleştireceğiz. Bu noktada sporda da bizim bir avantajımız şu. Sporu seven, gençliği seven, vizyonu olan çok değerli bir spor adamı Cumhurbaşkanına sahibiz. AK Parti hükümetleri döneminde spora yapılan yatırımlar ortada. İnşallah bu yatırımlar durmadan devam edecek. Özellikle uyuşturucu ile mücadele ve terörle mücadele sonrası Doğu ve Güneydoğu'da o gençlere ulaşma açısından İçişleri Bakanlığımız ve diğer bakanlıklarımızla birlikte çalışmalar yürüteceğiz. İlk Bakanlar Kurulu toplantısına katıldım. Orada da bunu değerlendirdik. Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile beraber gençlerimize yönelik projeleri yürüteceğiz" diye konuştu.

KULÜPLER ALTYAPIYA ÖNEM VERMELİ

Bak, sporda altyapıyla ilgili bir soruya ise, “Kulüpler altyapılara önem vermeli ve sporcu yetiştirmeli. Sporcu yetiştirmeden kulüplerin yaşaması mümkün değil. Sporcuların yetişmesi için altyapı yatırımı olanaklarının geliştirilmesi gerekiyor. Bu modeli uygulayan kulüpler daha başarılı olacak ve taşıdıkları borç yüklerini de daha kolay yöneteceklerdir” diye yanıt verdi.

Bize yeni şampiyonlar lazım

Memleketi Rize'de ziyaretlerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Bize yeni Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları lazım. Hedefimiz Türk bayrağını olimpiyatların zirvesine dikmek. İnşallah bu nesli hep birlikte yetiştireceğiz" dedi.


  • Kadro 18’den 21’e çıktı
  • Kulüpler Birliği Vakfı Olağan Toplantısı dün İstanbul’da yapıldı. Toplantıda alınan karara göre 2017-18 sezonundan itibaren kulüplerin maç kadrolarındaki futbolcu sayısı 18'den 21'e çıkarıldı. Söz konusu karara Türkiye Futbol Federasyonu'nun da olumlu baktığı ifade edildi. Futbolcu sayısının artırılmasındaki amacın, tüm oyuncuların maçın içinde olmasını ve konsantrasyonlarını daima üst seviyede tutmalarını sağlamak olduğu belirtildi. Bu düzenlemeyle birlikte 3 kişiyle sınırlı olan saha kenarında ısınan futbolcu sayısının da 5'e çıkarılması ve bu oyunculara da performans antrenörünün eşlik etmesi yönünde karar alındığı da ifade edildi. Ligimizde, 1997 yılından beri takımların maç kadrolarında 18 futbolcu yer alıyordu. FIFA, maç kadrolarının 23 kişiye kadar çıkarılabilmesine müsaade ediyor.

#Fatih Terim
#Milli Takım
#Osman Aşkın Bak
7 yıl önce