|

Başpehlivan için Suç ve Ceza

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan olup altın kemeri takan Muratpaşa Belediyesi Güreşçisi Orhan Okulu, Antalya'da coşkuyla karşılandı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; Başpehlivan Okulu'ya para ödülünün yanı sıra aralarında Dostoyevski'nin Suç ve Ceza adlı kitabının da bulunduğu kitap seti de armağan etti

Yeni Şafak
11:18 - 29/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:14 - 29/07/2015 Çarşamba
IHA

Edirne'de düzenlenen 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Altın Kemer sahibi Başpehlivanı, Muratpaşa Belediyesi güreşçisi Orhan Okulu, görkemli bir törenle karşılandı. Artan terör olayları nedeni ile konser ve gösteri gibi etkinlikleri iptal eden Muratpaşa Belediyesi, Okulu için sade bir tören düzenledi.



Mesnevi de var İnce Memed de

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Başpehlivan Okulu'ya 100 bin TL, başaltı birincisi Sinan Kaya, başaltı ikincisi Serkan Serttürk ve küçük orta küçük boyda birinci olan Kürşat Şevki Korkmaz'a da 25 biner TL para ile altın ödülü verdi. 'Anadolu insanın, dünya kültür mirasına bir hediyesidir yağlı güreş' diyen Başkan Uysal, Başpehlivan Okulu'ya özel olarak, Hz. Mevlana'nın Mesnevi, Yunus Emre'nin bütün şiirleri, ile Yaşar Kemal'in İnce Memed, Kemal Tahir'in Devlet Ana ve Dostoyevski'nin Suç ve Ceza adlı eserlerinden oluşan kitap seti ve cura armağan etti.



'Kendisi okuyamazsa kızı okur...'

Güreşin, kendi coğrafyamızın klasiği olduğuna dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Başpehlivan Okulu'ya verdiği özel hediyeleri şöyle anlattı; “Bazı ödüller vermek istiyorum ekonomik değeri pek yok. Muz, bütün sporcuların zinde kalabilmek için en çok tükettikleri meyvedir. Alanya-Gazipaşa muzudur. Cura yöremizin bir çalgısıdır. Sanat ve incelik olmadan, yaptığın hiçbir iş gerçek kaliteye ulaşmaz. Bu kitapları kendisi okumaya fırsat bulmazsa, 5 aylık kızı Zeynep, muhakkak okuyacaktır... Bunlar; insan sevgisi, barış, kardeşlik, dayanışma, insanı anlamak, dünyaya o gözle bakma hasletlerini güçlendirecek şeylerdir" dedi.

#654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri
#Başpehlivan
#Orhan Okulu
#Muratpaşa Belediyesi
9 yıl önce