|

Belki de en zor maçımız Antalya'ya karşı olacak

Trabzonspor Teknik Direktörü Çalımbay, ligin ilk yarısına kadar kalan 4 maçın kendileri için final havasında geçeceğini belirterek, ''Belki de en zor maçımız Antalya'ya karşı olacak. Benim kurduğum kadroya karşı oynayacağız. 4 maçtan sonra gireceğimiz devre arasının ardından bütün sorumluluk bende olacak'' dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:11 - 29/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
​Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bordo-mavili takımın başına geldikten sonra bütün amaçlarının hem kadro hem de oyuncular açısından istikrar yakalamak olduğunu belirten Çalımbay, "Burada 11’i tespit etmemiz gerekiyordu. Bu da kolay değil. Buradaki oyuncu planlamasının çok olması bunda etkendi. Gerçekten bazı şeyleri halletmek için çok zorlanıyoruz. Takımdan kopan arkadaşlarımıza bir bütün olduğumuzu söyledik. Rahatsız olduğum birkaç konu vardı bunları da açık açık dile getirdim. Buraya gelen arkadaşlar başarılı olmak için geldiler ve başarılı olmak zorundalar" dedi. Çalımbay, Trabzonspor’un kötü oynadığı yönündeki eleştirilere katılmadığını belirterek, “Biz maçın başından sonuna kadar oyundan kopmuyoruz. Varımızı yoğumuzu ortaya koyuyoruz. Sivas maçında galip geldik ama kendi hatalarımızı görmezlikten gelmemiz mümkün değil. Ben yeni bir takım oturtmaya çalışıyorum. Onun için zaman zaman böyle şeyler olacak. Ben takımımla gurur duyuyorum. Kalan 4 final maçını en iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Bazı eksiklerimizi ya da sorunlarımızı düzelttikten sonra daha sağlam daha güzel bir takım mutlaka olacak” diye konuştu.

İSKELET KADROYU OTURTMAMIZ LAZIM

Kadro derinliğinin devre arasında düzene gireceğini işaret eden Çalımbay, “Elimizdeki mevcut kadroyu en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Biz bunları göreceğiz ve devre arasının dönüşünde iskelet kadroyu oturtacağız. Devreye kadar 4 maçı en iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Belki de en zor maçımız Antalya'ya karşı olacak. Çünkü kendi kurduğum kadroya karşı oynayacağız. 4 maçtan sonra gireceğimiz devre arasının ardından, takımın oynadığı futbolun bütün sorumluluğu bende olacak” ifadelerini kullandı.

  • Yusuf için son karar yönetimin
  • Trabzonspor'un genç yetenekleri Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı hakkında da açıklamalarda bulunan Çalımbay, ''Sürekli olarak ‘Abdülkadir neden oynatılmıyor’ söylemleri oyuncuya yarar değil zarar verir. Abdülkadir bizim en kıymetli oyuncularımızdan biri. Sadece bir maçta süre almadı. Farklı düşüncelere ve konuşmalara izin vermeyiz” dedi. Deneyimli çalıştırıcı, Yusuf Yazıcı’ya gelen tekliflerin sorulması üzerine ise, “Benim oyuncumun Avrupa’da üst düzey bir takıma gitmesini ve başarılı olmasını çok isterim. Hem Türk futbolu adına hem de Trabzonspor’un altyapısından yetiştiği için. Satılması yönetimin vereceği bir karardır” diye konuştu.
#Trabzonspor
#Antalyaspor
#Yusuf Yazıcı
6 yıl önce