|

Beşiktaş maçı öncesi CSKA'da doping şoku

UEFA, Rus ekibinin formasını giyen Aleksei Berezutski ve Sergei Ignashevich'de doping tespit edildiğini açıkladı.

Cihan
00:00 - 8/12/2009 Salı
Güncelleme: 13:32 - 8/12/2009 Salı
Yeni Şafak
Beşiktaş maçı öncesi CSKA'da doping şoku
Beşiktaş maçı öncesi CSKA'da doping şoku

UEFA, Avrupa Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda bugün Beşiktaş'la karşılaşacak CSKA Moskova'nın iki oyuncusu Aleksey Berezutski ve Sergey İgnaşeviç'e sahaya çıkma yasağı getirdi. CSKA'nın web sitesinde yayınlanan bildiride UEFA disiplin kurulundan gelen mektup doğrultusunda iki CSKA oyuncusunun Aleksey Berezutski ve Sergey İgnaşeviç'in Beşiktaş maçına çıkmalarının yasaklandığı belirtildi. Bildiride, "Yönetim ve oyuncular için bu şaşırtıcı bir haberdi. Teferruatlı bir şekilde konuyu tam anlamış değiliz, ancak saklayacak da bir şeyimiz yok." dendi.

3 Kasım tarihinde Manchester şehrinde yapılan doping-kontrol esnasında Rus sağlık çalışanlarının teknik hata işledikleri ifade edilen bildiride sağlık personeli özel bir forma boğaz iltihaplanmasını önleyen 'Sudafen' ilacını eklemeyi unuttukları belirtildi. İlacın yasaklı olmadığını ancak kullanılması halinde UEFA özel bir form doldurularak bilgilendirilmesi gerekiyor.

Bildiride, "Böylelikle sorun futbolcularımızın Milli Takım'dayken yapılan muayene sonucunda meydana geldi. Her hangi bir doping söz konusu değil. Yine de UEFA Berezutski ve İgnaşeviç'in bugünkü maça çıkmalarını yasakladı" dendi.

14 yıl önce