|

Beşiktaş'ın şölen günü

Süper Lig'de en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde lider durumda bulunan Beşiktaş, bugün taraftarlarının önünde ağırlayacağı Osmanlıspor karşısında 1 puan alması halinde mutlu sona ulaşacak. Şampiyonluk sayısını 14'e çıkaracak siyah-beyazlılarda Başkan Fikret Orman da siftah yapmış olacak.

Yeni Şafak ve
07:34 - 15/05/2016 الأحد
Güncelleme: 07:49 - 15/05/2016 الأحد
Yeni Şafak
Şampiyonuğun 1 puan uzağında olan Beşiktaş, bugün saat 19.00'da evinde Osmanlıspor'u ağırlayacak.
Şampiyonuğun 1 puan uzağında olan Beşiktaş, bugün saat 19.00'da evinde Osmanlıspor'u ağırlayacak.

Süper Lig'in 33. haftasında bugün Osmanlıspor'u konuk edecek lider Beşiktaş, şampiyonluğunu ilan etmeye hazırlanıyor. Siyah-beyazlılar, Vodafone Arena'da saat 19.00'da başlayacak karşılaşmadan puanla ayrılması ya da 6 puan önünde bulunduğu en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin aynı saate başlayacak müsabakada Gençlerbirliği'ne puan kaybetmesi halinde 2015-2016 sezonunun şampiyonu olacak. Beşiktaş, bugün oynanacak maçtan istediği sonuçla ayrıldığı takdirde Süper Lig'deki 14. şampiyonluğunu elde edecek. Ligde 6 sezon aradan sonra kupayı müzesine götürecek siyah-beyazlı takım, 1959'da başlayan Türkiye'nin en üst düzey liginde 12. kez mutlu sona ulaşacak. Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun 2002 yılında, siyah- beyazlı takımın 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarındaki şampiyonlukları tescil etmesi nedeniyle Beşiktaş'ın toplam şampiyonluk sayısı 14 olacak.



Başkan Fikret Orman ilk peşinde


Başkan Fikret Orman, siyah-beyazlı takımın mutlu sona ulaşması durumunda, başkan olarak ilk kez şampiyonluk sevinci yaşayacak. Siyah-beyazlı takım, 2012 yılından beri kulübü yöneten Orman'ın 5. görev yılında şampiyonluk sevinci yaşamış olacak. Teknik direktör Şenol Güneş de tarih yazmaya hazırlanıyor. Teknik direktörlük kariyerine 1988-89 sezonunda başlayan Güneş, uzun kariyerindeki şampiyonluk hasreti sona erecek.



Vodafone Arena kapalı gişe






Beşiktaş'ın şampiyonluk için sahaya çıkacağı Osmanlıspor maçına siyah-beyazlı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Taraftarlar, 41 bin 903 kişi kapasiteli yeni statları Vodafone Arena'da oynanacak maçın biletlerini tamamen tüketti. Siyah-beyazlı takım, bu statta Bursaspor ve Kayserispor maçlarını da dolu tribünler karşısında oynamıştı. Bu arada Beşiktaş Kulübü, Osmanlıspor maçında kale arkalarında yer alacak taraftarlara siyah, kapalı ve numaralı tribüne giriş yapacak taraftarlara da beyaz giyme çağrısında bulundu.



Beşiktaş'ın kasası dolacak


Beşiktaş, şampiyonluğa ulaşması durumunda önemli miktarda para ödülünü kasasına koyacak. Süper Lig'de mücadele ettiği için lige giriş ve sonuçlara göre performans parası alan siyah-beyazlılar, ayrıca şampiyonluk sayısına göre de prim elde edecek. Şampiyonlar Ligi ve ürün satışlarıyla birlikte Beşiktaş'ın kasasına koyacağı para 150 milyon lirayı aşacağı ifade ediliyor.




Mario Gomez rekor peşinde


Beşiktaş formasıyla 27 golü bulunan Alman golcü Mario Gomez, Osmanlıspor karşısında ağları havalandırması durumunda, siyah-beyazlı takımın bir sezonda resmi maçlarda en fazla gol atan yabancı oyuncu rekoruna tek başına sahip olacak. Geçen hafta 27 golle Senegalli Demba Ba'ya ait olan rekoru egale eden Alman futbolcunun, Süper Lig'de 25 golü bulunuyor.




Gökhan Töre on bire dönüyor


Süper Lig'de bugün Osmanlıspor ile şampiyonluk maçına çıkacak Beşiktaş'ta önemli eksikler bulunmuyor. İdeal onbiriyle sahaya çıkması beklenen siyah-beyazlı takımda, sakatlıktan kurtulduktan sonra uzun süredir yedek soyunan Gökhan Töre'nin de bu maçta onbirdeki yerini alması bekleniyor.



4 futbolcu kart sınırında


Beşiktaş'ta Osmanlıspor maçı öncesinde 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Siyah-beyazlılarda Mario Gomez, İsmail Köybaşı, Necip ve Oğuzhan, bugünkü maçta sarı kart görmeleri durumunda ligin son haftasındaki Torku Konya maçında forma giyemeyecek.



Muhtemel 11;

  • Beşiktaş:
    Tolga, Beck, Marcelo, Tosic, İsmail, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Sosa, Gökhan, Gomez
  • Osmanlıspor:
    Ahmet, M. Bayır, Uğur, Porchazka, Pinto, Umar, Mehmet, Musa, Lawal, Ndiaye, Lucescu





















#Süper Lig
#Beşiktaş
#Osmanlıspor
٪d سنوات قبل