|

Beşiktaşlı Mario'yum

Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo gibi dünyaca ünlü yıldız isimlerle rol değiştirmek istemediğini dile getiren Alman oyuncu, “Ben Beşiktaş'ta oynayan Mario olmayı tercih ediyorum. Çünkü istediğim yemeği yiyor, istediğim yere tatile gidiyorum” dedi

Yeni Şafak ve
03:00 - 13/05/2016 الجمعة
Güncelleme: 02:09 - 13/05/2016 الجمعة
Yeni Şafak

Bu sezon Süper Lig'de attığı 25 golle Beşiktaş'ın şampiyonluk yolundaki en kilit isimlerinden biri olan Mario Gomez, verdiği röportajda ilginç açıklamalarda bulundu, futbol yaşantısının getirdiği statüden memnun olduğunu söyledi. Almanya'da çıkan bir dergiye konuşan Gomez, dünya yıldızlarının statüsünde olmadığı için mutlu olduğunu ifade etti. Yıldız oyuncu, “Kariyerimi Messi, İbrahimovic, Ronaldo ve Neymar gibi isimlerle değişmek istemem açıkçası. Hepsi harika, inanılmaz paralar kazanıyorlar ve milyonlarca insan, onların rolünü almak istiyor. Ama mesela Zlatan'ın Paris'te sokağa çıkamadığını biliyorum” diye konuştu.


Dünya yıldızlarını kendisiyle kıyaslayan Gomez, “Ben Beşiktaş'ta oynayan Mario olmayı tercih ederim. İstediğim gibi yemeğe gidebiliyorum, tatile gidebiliyorum, kendi hayatımı yaşayabiliyorum” diyerek memnuniyetini dile getirdi.



2016 Avrupa Şampiyonası'nda Almanya'nın kadrosunda bulunmak istediğini söyleyen Beşiktaşlı yıldız oyuncu, “Avrupa Şampiyonu olmak istiyorum, benim buna katkım 3 dakika oynamaksa bile mutlu olurum” ifadesini kullandı.


2014 Dünya Kupası kadrosuna çağrılmadığı için Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'e kızgın olmadığını vurgulayan Gomez, “Ben kinci bir insan değilim. Suçu başkalarında arayan biri de değilim. Fiorentina'da uzun süre sakat olmamın suçlusu Löw değildi” diye konuştu.



Kişilik olarak gelişim gösterdiğini de ifade eden Alman yıldız, “Yıllarca herkese kendimi beğendirmeye gayret gösterdim. Bu geçti artık. Futbol bir toplum sporu ve beni sevmemek herkesin hakkı” diyerek sözlerini noktaladı.



Gomez çözülüyor!


Beşiktaş'ın Alman golcüsü Mario Gomez'in takımda kalıp kalmayacağı pazar günü yapılacak Osmanlıspor maçının ardından netleşecek. Yönetim, 30 yaşındaki forvetle önümüzdeki hafta içi masaya oturarak transferi neticelendirmek istiyor. İtalyan ekibi Fiorentina'dan 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllığına kiralanan 30 yaşındaki forvet, 30 Nisan'daki opsiyonunu kullanmadığı için şu anda İtalyan ekibinin futbolcusu. Gomez, bu opsiyonu kullansaydı, Beşiktaş bin Euro'luk sembolik bir bonservisle transferi sonuçlandıracaktı. Şimdi ise Beşiktaş'ın, Fiorentina ile masaya oturarak bonservis pazarlığı yapması gerekiyor.



YÖNETİM BONSERVİSE KARŞI


Tüm bu gelişmelerin ardından Beşiktaşlı yöneticiler, bin Euro ödeyerek almak varken şimdi masaya oturarak bonservis bedeli ödemek istemiyor. Bütün bunların ötesinde Alman golcünün, takımdan ayrılma kararı verdiği de söylentiler arasında yer alıyor. 30 yaşındaki futbolcu, Fiorentina'dan başka bir kulübe transfer olursa siyah beyazlılar, bonservis ücretinin yüzde 50'sine sahip olacak. Mario Gomez'in, Türkiye'de başka bir takıma transfer olması halinde ise Fiorentina, Beşiktaş'a bonservis bedelinin yarısı dışında, 7.5 milyon Euro ek ödeme yapmak zorunda kalacak.



Avrupa'da krallığa koşuyor


Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızı Jose Sosa, bu sezon forma giydiği 39 resmi karşılaşmada 8 gol atıp 13 asist yaparak Barcelona'da oynayan vatandaşı Lionel Messi'nin hemen arkasında 5. sıraya yerleşti.



Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızı Jose Sosa, attığı goller kadar yaptığı asistlerle de takımının bu sezon ligde yakaladığı başarıda önemli pay sahibi futbolculardan biri durumunda. Takımı adına Süper Lig'de 29 maça çıkan 30 yaşındaki futbolcu, bu maçlarda 2 bin 307 dakika görev alırken attığı 6 golün yanı sıra 12 kez de takım arkadaşlarına gol pası verdi. Arjantinli yıldız, 18 gole direkt katkıda bulundu. Sosa, asist krallığında ligin ilk sırasına da yerleşmiş durumda.



MESSİ'NİN ENSESİNDE


12 asistli Sosa'yı takip eden isimler arasında Fenerbahçe'den Nani (8), Gençlerbirliği'nden Campos (8), Çaykur Rize'den Eren Albayrak (8) ve Beşiktaş'tan Oğuzhan (7) geliyor. Arjantinli yıldız, kupa ve Avrupa mücadelesi dahil olmak üzere çıktığı toplam 39 resmi maçta ise gol sayısını 8'e, asist sayısını ise 13'e çıkardı. Arjantinli oyuncu, 58 de kilit pasa imza attı. Sosa, Avrupa'da asist krallığında ise 5. sıraya yerleşti. 30 yaşındaki futbolcu, Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi'nin bu anlamda tam ensesinde yer alıyor. Barcelonalı Messi bu sezon çıktığı resmi karşılaşmalarda 38 gol atıp 21 asist yaparken, takımına ligde ise 26 gol ve 16 asistlik katkı sağladı.



Şampiyonluğu sonra kutlasınlar


Osmanlıspor'un golcü oyuncusu Pierre Webo, Beşiktaş'ın şampiyonluğunu kendi maçlarında ilan etmesini istemediklerini dile getirdi. Kamerunlu golcü, "Şampiyonluğu başka bir zaman kutlasınlar. Bu bizim maç olmasın. Osmanlıspor'a karşı şampiyonluklarını ilan etmesinler, son hafta ilan etsinler" dedi. Galibiyet amacıyla maça çıkacaklarını anlatan Webo, "Bizim de ulaşmaya çalıştığımız hedeflerimiz var. Maçı kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ulaşmamız gereken hedefler var, bu maç da onlardan biri" diye konuştu. Sahaya oynamak için çıkan takımlara karşı iyi sonuçlar elde ettiklerini vurgulayan golcü oyuncu, "Galibiyet için sahaya çıkacağız. Hedeflere ulaşmak açısından bu maç çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.



Güneş zirvesi


Beşiktaş çalıştırıcısı Şenol Güneş, 1988'de başladığı teknik adamlık kariyerinde ilk şampiyonluğuna yakın. Tecrübeli çalıştırıcı, Trabzonspor ile 1995-96 sezonunda 84 puanla şampiyon F.Bahçe'nin 2 puan gerisinde kalırken, 2010-11'de ise iki takım da sezonu 82 puanla bitirmiş, sarı-lacivertli ekip ikili averajla şampiyon olmuştu.



Sinan Bolat iddiası


Bonservisi Porto'da bulunan ve Belçika ekibi Club Brugge'de kiralık oynayan kaleci Sinan Bolat, Beşiktaş'ın gündeminde. 27 yaşındaki kalecinin menajeri Saffet Balkan, “Beşiktaş, Sinan'ı daha önce de istemiş, olmamıştı. Şimdi yeniden gündemde. Yeni takımı Beşiktaş olabilir” dedi.





#Beşiktaş
#Mario Gomez
#Lionel Messi
#Cristiano Ronaldo
#Süper Lig
٪d سنوات قبل