|

Burak ve Rodallega’yı geçeceğim

Trabzonspor, İngiliz ekibi Leeds United’tan satın alma opsiyonuyla kiraladığı golcü oyuncu Ekuban’a resmi imzayı attırdı. 24 yaşındaki oyuncu, “Burak Yılmaz ve Rodallega harika oyuncular. Hedefim en az onlar kadar katkı sağlamak. Onlardan daha fazlasını yapmak için elimden gelen mücadeleyi göstereceğim” dedi.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 30/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:38 - 30/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Trabzonspor Ekuban’a resmi imzayı attırdı.
Trabzonspor Ekuban’a resmi imzayı attırdı.

Trabzonspor’un, İngiltere’nin Leeds United kulübünden satın alma opsiyonu ile kiraladığı forvet oyuncusu Caleb Ekuban resmi sözleşmeye imza attı. Faroz Balıkçı Limanı’nda düzenlenen imza törenine asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ile genel sekreter Ömer Sağıroğlu da katıldı. Ekuban, geçen yıl yaşadığı performans düşüklüğü ile ilgili olarak şunları söyledi: “Futbolu biliyorsunuz, bazen en yukarılarda gezersiniz, bazı sakatlıklar ve yaşadığınız sorunlardan dolayı da istediğiniz performansı gösteremezsiniz. Ben de geçen sene yaşadığım sakatlıklardan dolayı kötü bir sezon tecrübe ettiğimi söyleyebilirim. Ama şu anda tamamen fit durumdayım. Takıma yardımcı olabilecek, takım için elimden geleni yapabilmek için hazırlığımı yapmış durumdayım. Burak Yılmaz ve Rodallega harika oyuncular, harika futbolcular. Ben de onların burada yaptıklarını belki ileride daha da fazlasını yapabilmek adına buradayım. Onlardan bir şeyler öğrenebilmek ve paylaşabilmek adına buradayım. Hedefim en az onlar kadar katkı sağlamak. Belki onlardan daha fazlasını yapmak için elimden gelen mücadeleyi göstereceğim” dedi.

BÜYÜK BİR KULÜBE GELDİĞİMİ BİLİYORUM

Büyük bir kulübe geldiğini belirten Ekuban, “Kulübümüze ve bütün yöneticilerimize beni buraya getirdikleri ve fırsat verdikleri için teşekkür ediyorum. Trabzonspor’un bana olan ilgisini duyduğumda buranın büyük kulüp olduğunu biliyordum. Geldiğimde de bana anlatılan tarihiyle geçmişiyle beraber ne kadar doğru bir seçim yaptığımı tekrardan görmüş oldum. Burada oynamak için sabırsızlanıyorum. Antalyaspor’da oynayan eski takım arkadaşım Doukara’ya takımla ve şehirle ilgili fikirlerini sordum. O da bana kesinlikle gelmem gerektiğini söyledi. Onun fikirlerine kendi fikirlerimi de katarak buraya gelmemin ne kadar doğru olduğunu anladım” diye konuştu.

TRANSFERE ARA VERDİK

Asbaşkan Hacısalihoğlu, Ekuban’ın Trabzonspor’a faydalı hizmetler yapacağına inandığını ifade ederek, “Biz de oyuncumuzun Trabzonspor’un faaliyetlerine, hareketlerine katkı sağlayacağına inanıyoruz. İnşallah Trabzonspor’da faydalı hizmetler yapacak. Sizleri ve Trabzonspor severlerini mutlu edecektir” dedi. Son olarak kulübün transfer gündemiyle ilgili bilgi veren Hacısalihoğlu, “Şimdilik transfere bir durgunluk, ara dönemi verildi diyebiliriz. Sürpriz bir durum olmazsa, pek katılım olmaz” ifadelerini kullandı.

  • 345 bin alacak
  • Trabzonspor, satın alma opsiyonu ile Leed United’dan kiralanan Caleb Ansah Ekuban’a ödenecek ücreti açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamada, Leeds United’a kiralama bedeli olarak 200 bin Euro ödeneceği, satın alma opsiyonunun kullanılması halinde ise 1 milyon Euro ödeneceği bildirildi. Ekuban’a, kiralama dönemi olan 2018-19 futbol sezonu için 345 bin Euro garanti ücret ödeneceği, satın alma opsiyonu kullanılırsa 2019-20, 2020-21 ve 2021-22 sezonları için senelik 750 bin Euro garanti ücret verileceği, menajerlik ücerti olarak da 225 bin Euro ödeneceği ifade edildi.
Kulübün 129. yabancısı

Trabzonspor’un yeni transferi Calep Ekuban, bordo-mavililerin 129. yabancı oyuncusu oldu. 1970-1971 sezonunda 2. Lig’de oynadığı dönemde Rumen oyuncu Reculen Koska ile anlaşarak ilk yabancı oyuncu transferini yapan Karadeniz ekibi, Süper Lig tarihindeki ilk yabancı transferini ise 1985-1986 sezonunda Alman oyuncu Jürgen Groh’a imza attırarak gerçekleştirmişti. Caleb Ekuban’ın transferi sonrası yabancı sayısı 13’e çıkan Trabzonspor’da, Arjantin’den Sosa ve Ibanez, Kolombiya’dan Rodallega, Kosta Rika’dan Esteban, Senegal’den Zargo Toure, Nijerya’dan Onazi ve Anthony Nwakaeme, Portekiz’den Pereira, Slovakya’dan Kucka, Çekya’dan Novak, İran’dan Vahid Amiri ve Hosseini bordo-mavili takımın bünyesinde yer alan diğer yabancı isimler oldu.

Beşiktaş’tan Burak hamlesi

Kadrosuna forvet oyuncuları katan Trabzonspor’da Burak Yılmaz için Beşiktaş’ın yeniden harekete geçtiği öne sürüldü. Beşiktaş ve Trabzonspor’un bonservis bedeli için anlaşmaya çalıştığı, siyah-beyazlı takımın takas önerisinde de bulunduğu belirtildi. Trabzonspor ile masaya oturan Beşiktaş anlaşma sağlarsa Burak ile de masaya oturacak ve transferi bitirmeye çalışacak. 33 yaşındaki futbolcu, daha önce 2 sezon forma giydiği Beşiktaş’ta 55 maçta fileleri 7 kez havalandırmıştı.

#Trabzonspor
#Ekuban
6 yıl önce