|

Burak Yılmaz durdurulamıyor

Süper Lig'de 17 golle krallık yarışında zirvede yer alan Burak Yılmaz, ortaya koyduğu performansıyla dikkat çekiyor. Forma giydiği 16 maçta 17 gol atan milli futbolcu, bu sezon bordo-mavili takımın attığı 36 golün 17'sine imzasını attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:20 - 31/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Burak Yılmaz, ortaya koyduğu performansıyla dikkat çekiyor
Burak Yılmaz, ortaya koyduğu performansıyla dikkat çekiyor

Trabzonspor'un yıldız golcüsü Burak Yılmaz, ligin son 8 haftasında 7 karşılaşmada, 10 golle maç başına 1,25 gol kaydederek gol yollarında takımına katkı sağlayan isimlerin başında geldi. Burak, söz konusu dönemde Osmanlıspor, Antalyaspor, Atiker Konyaspor maçlarında ikişer, Demir Grup Sivasspor, Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor ve Fenerbahçe maçlarında da birer gol atmayı başardı. Golcü futbolcu, son 8 haftada sadece bordo-mavili takımın 1-0 kazandığı Bursaspor maçında gol atamazken, diğer 7 maçta rakip fileleri havalandırdı.

7 MAÇTA 15 PUANA KATKI YAPTI

Burak Yılmaz'ın gol attığı son 7 maçta bordo-mavililer, 15 puan kazandı. Karadeniz temsilcisi bu maçlarda Osmanlıspor, Demir Grup Sivasspor, Antalyaspor, Kasımpaşa'yı mağlup ederken, Kardemir Karabükspor, Atiker Konyaspor ve Fenerbahçe ile berabere kaldı. Bordo-mavililer, söz konusu 7 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik alarak 15 puan elde etti.

16 MAÇIN 11'İNDE GOL KAYDETTİ

Yıldız oyuncu, ligde forma giydiği 16 maçın 11'inde gol atmayı başardı. Bordo-mavili futbolcu, ligin 4. haftasında Gençlerbirliği, 7. haftada Beşiktaş, 8. haftada Teleset Mobilya Akhisarspor, 9. haftada Yeni Malatyaspor ve 16. haftadaki Bursaspor maçlarında gol kaydedemedi. Milli futbolcu, Atiker Konyaspor (2 maç), Medipol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor, Osmanlıspor, Antalyaspor maçlarında ikişer, Fenerbahçe (2 maç), Demir Grup Sivasspor, Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor karşılaşmalarında da birer gol kaydetti. Ligin ilk 11 haftasında 7, son 8 haftasında 10 gol atan bordo-mavili futbolcu, bu sezon bordo-mavili takımın 36 golünün 17'sine imza attı.

DERBİDE FEDAKARLIK YAPTI

Burak Yılmaz, Fenerbahçe maçına büyük bir fedakarlık yaparak çıktı. Kasıklarında artan ağrıları nedeniyle dinlenmesi gereken golcü oyuncu, zorlu müsabakada forma giyerek takımına puan kazandırdı. Sezon başından beri kasıklarında ve adalesinde yaşadığı sorun nedeniyle bir çok maçta sakat oynayan golcü oyuncu, Fenerbahçe maçında da futbol kariyerini riske atarak oynadı. Sağlık ekibinin 'dinlemelisin' önerisine olumsuz yanıt vererek Fenerbahçe maçında olduğu gibi bir çok maçta forma giyerek takımına puanlar kazandıran Burak Yılmaz’ın bu fedakarlığı gönülleri fethetti.

  • Fırtına vites düşürdü
  • Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın takımın başına geçmesinin ardından yükselişe geçen Trabzonspor, Süper Lig'de oynadığı son 3 maçta 6 puan kaybı yaşayarak duraklama dönemine girdi. Oynadığı son 10 maçtır yenilgi yüzü görmeyen bordo-mavililer, son galibiyetini ise kendi evinde Bursaspor'a karşı aldı.
  • Teknik direktör Rıza Çalımbay’ın gelişinden sonra önemli bir çıkışa imza atarak iddialı konuma gelen Trabzonspor, Süper Lig’in son 3 haftasında aldığı 3 beraberlikle duraklama dönemine girdi. Bu sezona Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda iddialı başlayan ancak kupaya son 16 turunda vedan eden Trabzonspor, Süper Lig’de vites düşürdü. Teknik direktör Rıza Çalımbay’ın gelişiyle önemli bir çıkış yakalayan ve iddialı bir konuma gelen Karadeniz ekibi, Süper Lig’in son 3 haftasında K.Karabükspor (1-1), A.Konyaspor (2-2) ve Fenerbahçe (1-1) maçlarında aldığı beraberliklerle puan kaybı yaşadı.
DURAKLAMA DÖNEMİNE GİRDİ

Süper Lig’de Trabzonspor’un başında ilk maçına E.Y.Malatyaspor maçıyla çıkan tecrübeli teknik adam, rakibi karşısında sahadan 1-0 yenik ayrılmıştı. Söz konusu haftanın ardından takımı tanımaya başlayan ve bir takım değişiklikler yapan deneyimli çalıştırıcı, Galatasaray’ı sahasında 2-1’le geçerek önemli bir 3 puan almıştı. Sonrasında ise deplasmanda ligin iddialı takımlarında Kayserispor ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor, söz konusu maçın ardından Osmanlıspor (4-3), Sivasspor (2-1), Antalyaspor (3-0), Kasımpaşa (3-0) ve Bursaspor (1-0) mağlup ederek 5 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı. Bu serinin ardından bordo-mavililer ligde oynadığı son üç maçta mağlup olmasa da galibiyetle de elde edemedi.

Kral açıkladı '2 hafta yokum'

Trabzonspor'un yıldız golcüsü Burak Yılmaz'ın kasığındaki sakatlığı nüksetti. 32 yaşındaki futbolcu yaptığı açıklamada, "Kasığımdaki sakatlık yüzünden en az iki maç takımdan uzak kalacağım, dualarınızı esirgemeyin" dedi.

#Trabzonspor
#Burak Yılmaz
6 yıl önce