|

Burak’tan fedakarlık istedik

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Burak Yılmaz’ın menajeriyle yaptığımız görüşmede maliyetinin kulübe çok büyük yük getirdiğini ancak kendisiyle devam etmek istediğimizi ifade ettik ve kendisinden fedakarlık yapmasını istedik” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:40 - 30/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Burak Yılmaz
Burak Yılmaz

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulübün gündemine dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Göreve geldiklerinden bu yana 50 gün geçtiğini ifade eden Başkan Ağaoğlu, “Sosa, Burak ve Kucka Trabzonspor’un oyuncularıdır. Hiçbir kulübün bizim iznimiz olmadan veya bizimle görüşmeden tasarruf kullanma hakkı yoktur. Bu oyuncuların talibi varsa adres kulüptür. Burak Yılmaz’ın menajeriyle yaptığımız görüşmede kendisinden de kulübün kaptanı olduğunu ancak maliyetinin Euro üzerinden kulübe çok büyük yük getirdiğini ancak kendisiyle de devam etmek istediğimizi açık şekilde ifade ettik ve kendisinden fedakarlık yapmasını istedik. Geldiğimiz günün ertesinde hacizlerle karşılaştık. Birçok kulübe borcumuz vardı. Aynı zamanda oyuncuların maaşları da bekliyordu. Geldikten 1 hafta sonra 5 ay boyunca maaş futbolcuların bir bölümü hiç beklemeden ihtar çekti. Bankadan alınan kredilerin faizi bile ödenememiş. Biz bu parayı 8 yıllık vade dışında ödeyemeyeceğimizi söyledik. Buna göre bir yapılandırma yapılacak” dedi.

FIFA’DAKİ DOSYA KALDIRILDI

Yabancı oyuncuların ve kulüplerin alacakları nedeniyle FIFA’da dosyaları olduğunu belirten Ahmet Ağaoğlu “Cardozo, Bosingwa, Medjani, Lazio, Beijing Guoan ve Milan’a olan borçlar ödenerek FIFA’daki dosya kaldırıldı. TFF’de bekleyen dosyalarımız da var. Bu kişilere olan borçları da öyle ya da böyle ödeyeceğiz ve lisansa engel durumu ortadan kaldıracağız. Kulübü aldığımız gün borç 888 milyon TL’ydi. Her gün 400-500 bin TL ek maliyet oluyor. O dönemki borcu Euro’ya çevirince 180 milyon Euro yapıyor. Bugün toplam borcumuz 935 milyon TL. Bugünkü kura göre 170 milyon Euro yapıyor” şeklinde konuştu.

Ünal Karaman Trabzonspor’da

Rıza Çalımbay’dan boşalan teknik direktörlük koltuğunu doldurmak için bir süredir çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, geçen sezonu Süper Lig’e veda eden Karabükspor’da tamamlayan Ünal Karaman ile anlaştı. Bordo-mavili kulüp, dün Trabzon’a gelen Karaman ile görüşmelere başlandığını borsaya da bildirirken, tecrübeli teknik adamın bugün saat 11.00’de resmi imzayı atacağı bildirildi. Ünal Karaman, yıllarca formasını giydiği Trabzonspor’da 2009-2013 yılları arasında teknik kadroda yer almıştı.

  • Harcamalar denetleniyor
  • Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulüp ve kendisine bağlı 5 ayrı şirketin bağımsız denetim kurulu tarafından 45 gün inceleneceğini, kendilerinin de içinde bulunduğu döneme ait tüm harcamaların ortaya çıkacağına ve rapora göre hareket edeceklerini anlattı. Başkan Ağaoğlu, yakın zamanda tanıtımı yapılacak yeni formaları için de en çok siyah formayı beğendiğini belirtti ve taraflarların ilgi göstereceğini umduğunu ifade etti.
#Trabzonspor
#Burak yılmaz
#Ünal Karaman
6 yıl önce