|

Çıkış yolu şampiyonluk

Koronavirüs salgını sebebiyle her sektörde olduğu gibi futbol da mali olarak zor günlerden geçiyor. Galatasaray Kulübü, salgının oluşturduğu ekonomik darboğazı atlatmak için şampiyonluğa ulaşmak istiyor.

Umut Yılmaz
04:00 - 30/05/2020 Cumartesi
Güncelleme: 01:49 - 30/05/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Süper Lig’de 53 puanlı lider Trabzonspor’un 3 puan gerisinde 3. sırada yer alan Galatasaray, gözünü şampiyonluğa dikti. Son 2 sezon şampiyonluğa ambargo koyan sarı-kırmızılılar, üst üste 3. kez ligi birinci bitirmek için mücadele edecek. Koronavirüs salgını sebebiyle her sektörde olduğu gibi futbol da mali olarak zor günlerden geçiyor. Sarı-kırmızılı kulüp, salgının oluşturduğu ekonomik darboğazı atlatmak için şampiyonluğa ulaşmak istiyor. 12 Haziran’da kaldığı yerden devam edecek Süper Lig’de Galatasaray ilk maçına 14 Haziran’da Çaykur Rizespor karşısında çıkacak. Sarı-kırmızılılar, ligde kalan 8 maçın tamamını kazanırsa şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Yönetim gelirlerin kesildiği bu dönemde futbolcu ve personelin maaş ödemeleri için de kaynak arıyor.

GELİR 1 MİLYAR TL OLACAK
  • Geçtiğimiz sezon Süper Lig’i şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, birincilik ödülü olarak 231 milyon TL’lik bir gelire sahip oldu. Sarı-kırmızılılar, UEFA’dan da 232 milyon TL’lik bir gelir elde etti. Ticari gelirler ve maç günü gelirleri de eklenince 1 milyar TL’nin üzerinde bir gelire sahip olan Galatasaray, bu sezon da şampiyon olarak ekonomik refaha ulaşmak istiyor.
#Galatasaray
#Şampiyonluk
#Koronavirüs
4 yıl önce