|

Cimbom’un tadı yok

Geçtiğimiz sezonu 2 kupayla kapatan, yeni sezonu ise Süper kupa ile açan Galatasaray, Süper Lig’in ilk 2 haftasında taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Hem ortaya koyduğu performans hem de maç sonuçlarıyla beklentilerin uzağında kalan sarı-kırmızılılar bir an önce toparlanmak istiyor.

Umut Yılmaz
04:00 - 27/08/2019 Salı
Güncelleme: 05:45 - 27/08/2019 Salı
Yeni Şafak
Sarı-kırmızılı oyuncular
Sarı-kırmızılı oyuncular

Geçtiğimiz sezonu üç kupa ile tamamlayan Galatasaray, yeni sezonda adeta dökülüyor. Ligin ilk haftasında Denizlispor’a 2-0 yenilen sarı-kırmızılılar, ikinci haftada ise evinde taraftarıyla buluştu.Konyaspor’u konuk eden Cimbom, 1-0 öne geçtiği karşılaşmada skoru koruyamazken, sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Ligin ilk iki haftasında sadece 1 puan toplayabilen Galatasaray, 2015-2016 sezonundan itibaren ilk kez ligde ilk 2 haftada galibiyet alamadı.

Sarı-kırmızılılar, en son ligi 6. bitirdiği 2015/16 sezonunda ilk 2 haftayı galibiyet alamadan kapatmıştı. Sarı-kırmızılılar, o sezon ilk hafta deplasmanda Sivasspor ile 2-2 berabere kalırken, ikinci haftada ise sahasında Osmanlıspor’a 2-1 mağlup oldu. Teknik heyet, lige yapılan bu başlangıç sebebiyle memnun olmazken, diğer haftalarda takımın performansının yükseleceğini düşünüyor. Öte yandan Galatasaray, Konyaspor beraberliğiyle birlikte Süper Lig’de iç sahadaki yenilmezlik serisini 37 maça çıkardı. Sarı-kırmızılılar bu karşılaşmalarda 31 galibiyet, 6 beraberlik aldı. Türk Telekom Stadı’nda son mağlubiyetini 2016-2017 sezonu 30. haftasında Kasımpaşa karşısında alan Cimbom, o günden sonra ligde evinde yenilmeyi unuttu.

  • Nzonzi göz doldurdu
  • Galatasaray, Konyaspor ile 1-1 berabere kalsa da yeni transfer Steven Nzonzi’nin performansı alkış aldı. Takımının attığı tek golün asistini yapan Fransız orta saha, aynı zamanda yüzde 93 pas isabeti ile sahanın isabetli pas yüzdesi en yüksek olan oyuncusu oldu. 6 isabetli uzun top atan Steven Nzonzi, bu alanda da sahanın en iyisi oldu.
  • Kazanmak istiyoruz
  • Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Sofiane Feghouli, mental olarak hala aç olduğunu ve eski formuna geri dönüp, kupalar kazanmak istediğini söyledi. Konyaspor karşılaşmasını değerlendiren Cezayirli futbolcu, “Kırmızı kart tabii ki etkiledi. Yolumuz uzun, fiziksel ve taktisel olarak yapacak çok işimiz var. Başımızı dik tutmalıyız” dedi.
#Galatasaray
#Denizlispor
#Konyaspor
5 yıl önce