|

Deivid krizi büyüyor

Yabancı kontenjanının artmaması halinde 25 milyon YTL'lik ağır faturasına rağmen elden çıkarılması düşünülen Deivid, ayrılmayacağını açıkladı. “Geçen sene iyi değildim diye bu sene aynı şeyler olacak değil” diyen Brezilyalı, herhangi bir teklifin de olmadığını söyledi.

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 5/07/2007 Perşembe
Güncelleme: 23:45 - 4/07/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Deivid krizi büyüyor
Deivid krizi büyüyor

F.Bahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Deivid, takımdan ayrılmayı düşünmediğini söyledi. Özellikle gönderileceği yönündeki iddialara açıklık getiren Brezilyalı golcü, “Şu an ayrılmayı düşünmüyorum ve kafamdan böyle şeyleri geçirmiyorum” dedi. F.Bahçe ile 2 yıllık daha sözleşmesi olduğunu ifade eden Deivid, “Kulübümü çok seviyorum ve burada herkesle iyi anlaşıyorum. Hiçbir problemim yok ama her şey bana bağlı değil. Yönetimin de burada düşüncesi önemli. F.Bahçe'de oynamayı düşünüyorum. Şunu çok iyi biliyorum ki geçen sene çok iyi performans sergilemedim ama bu demek değil ki bu sene aynı şeyler olacak” diye konuştu. Brezilyalı yıldız, yeni sezondaki hedefi için ise “Hedefim bu sezon daha çok gol atmak” diye konuştu.

Kendisine herhangi bir kulüpten teklif gelmediğini söyleyen Deivid, F.Bahçe'nin Real Madrid'ten transfer ettiği Roberto Carlos için övgü dolu ifadeler kullandı. Real Madrid'den sarı-lacivertli kulübe gelen Brezilyalı yıldızın çok büyük bir oyuncu olduğunu kaydeden Brezilyalı golcü, “Kazanmaya alışkın bir futbolcu. Brezilya'nın 5. kez Dünya Kupası'nı kazandığı kadrodaydı. Bizim ondan öğreneceğimiz ve onun bize öğreteceği çok şey var” açıklamalarında bulundu.

Almanya'nın Schalke 04 takımından G.Saray'a transfer olan vatandaşı Lincoln'e de değinen Deivid, “Brezilya'da bir iki kez karşılıklı mücadele ettik. Çok iyi bir oyuncudur. Zaten Schalke 04'te kendini kanıtladı. G.Saray'a güç katar ama F.Bahçe'nin önüne geçemeyeceğini umuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


'Başkanla vedalaştık'

Tuncay Şanlı, F.Bahçe'nin resmi internet sitesi aracılığıyla verdiği veda yemeğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yemekte gizlenecek bir durum olmadığını belirten Tuncay, “Başkanım Aziz Yıldırım ile bugün (dün) bir araya geldim, kendisiyle de vedalaştık'' dedi.


Geri adım atmıyor

Deivid, gönderileceği iddialarına tepki gösterirken, performansının da geçen sezonki gibi olmayacağını söyledi. Brezilyalı golcü, Fenerbahçe'de mutlu olduğunu ve kalacağını açıkladı.


Carlos, Avrupa'nın 4. büyük transferi

F.Bahçe'nin flaş transferi dünyada yankı bulmaya devam ediyor. Real Madrid'den transfer edilen Roberto Carlos ESPN'in internet sitesindeki değerlendirmeye göre Avrupa'nın en önemli 4. transferi olarak gösterildi. Avrupa'da büyük yankı uyandıran Carlos'un F.Bahçe'ye transferi büyük bir başarı olarak değerlendirildi. Carlos listede bedelsiz olarak transfer olan tek futbolcu oldu. ESPN'in değerlendirmesinde 1 numaraya A. Madrid'den Liverpool'a transfer olan Torres, Avrupa'nın en önemli transferi olarak ilk sırada yer aldı.


F.Bahçe'nin 8 yabancı umudu

Hala Adriano'yu alacağı iddia edilen sarı-lacivertliler, federasyonun yarın yapacağı toplantıda vereceği karara kilitlendi.

F.Bahçe, Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci'nin yabancı sınırlamasındaki açıklamalarına karşın kontenjanın artması konusundaki umudu sürdürüyor. Futbol ederasyonu'nun yarın Trabzon'da yapacağı kritik toplantıyı bekleyen sarı-lacivertliler, bu zirveden çıkacak olumlu karara göre kadrosuna katmayı planladığı dünyaca ünlü bir golcünün transferini bitirmeyi hedefliyor.

Adriano'nun transferini bitirme aşamasına getirdiği iddia edilen F.Bahçe'nin Brezilyalı golcü ile 1+1 yıllık anlaşmaya vardığı ileri sürülmeye devam ediyor. F.Bahçe'nin İnter'de sorunlar yaşayan Brezilyalı yıldız ile kiralık olarak anlaştığı belirtildi. Adriano'nun transferinin açıklanmasının an meselesi olduğu bildirilirken, Brezilyalının önümüzdeki hafta İstanbul'a geceği ifade edildi.


Fener'in Muslu harekatı

F.Bahçe, Hollanda'nın NEC Nijmegen takımı ve Türk Ümit Milli Takımı formasını giyen Muslu Nalbantoğlu için girişimlere başladı. F.Bahçe'den teklif geldiğini doğrulayan genç sağ bek oyuncusu, Nijmegen'in altyapısında yetişti ve 2004 yılından bu yana A takımda forma giyiyor.


'Beşiktaş'la görüşmedim'

F.Bahçe'nin yeni transferi Colin Kazım Richards, sarı-lacivertli takımda başarılı olmanın yanında, adını dünyaya duyurmak istediğini söyledi. Hedefinin takıma girip düzenli bir şekilde oynamak olduğunu belirten Colin Kazım, F.Bahçe'nin Avrupa kupalarındaki başarılı sonuçlar alacak bir kadroya sahip olduğunu dile getirdi. Middelsbrough'a transfer olan Tuncay'ın başarılı olacağını düşündüğünü söyleyen Kazım, Beşiktaş ile hiç görüşmediğini belirterek, “F.Bahçe'ye imza atmak sürpriz olmadı. Benimle ilk olarak bağlantıya geçen F.Bahçe oldu” diye konuştu.


Edu ve Deivid idmanda Alex, kontrol altında

F.Bahçe yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken, ülkelerinden dönen Brezilyalı futbolcular Edu ve Deivid, takımla birlikte çalışmalara başladı. Antrenmanın başında Zico'nun yaptığı toplantının bir bölümüne katılan Alex, daha sonra tesislere geri döndü. Brezilyalı futbolcunun, kasıklarındaki sorunun tedavisiyle ilgili raporlarını doktora gösterdiği öğrenildi.


17 yıl önce