|

Demba Ba'ya çılgın para

Bugün Çin'e gideceği açıklanan Senegalli futbolcu, yapılacak sağlık kontrolünün ardından 3 yıllık resmi sözleşmeye imza atacak. Demba Ba, yılda 7.5 milyon Euro kazanacak. Beşiktaş, Atınç için de Alman ekibi Red Bull Leipzig ile 6 milyon Euro karşılığında anlaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/06/2015 Pazar
Güncelleme: 02:56 - 28/06/2015 Pazar
Yeni Şafak

Çin Süper Ligi ekibi Shanghai Shenhua, Senegalli golcü futbolcu Demba Ba'nın transferi için Beşiktaş ile anlaşma sağ-


landığını duyurdu. Shanghai Shenhua Kulübü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada, 30 yaşındaki Demba Ba'nın bugün öğlen Çin'e giderek sağlık kontrolünden geçeceği ve yeni takımıyla sözleşme imzalayacağı bildirildi. "Demba Ba nispeten zayıf olan hücum hattımızı güçlendirecek" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada transferin mali detaylarına ise yer verilmedi. Kariyeri boyunca


Fransa'da Rou-en, Belçika'da Mouscron, Almanya'da Hoffenheim, İngiltere'de West Ham United, Newcastle United ve Chelsea formaları giyen Demba Ba, geçen yıl 6 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Beşiktaş'a transfer olmuştu. Senegalli futbolcu, geride kalan sezonda 44 resmi maçta 27 gol atarak Fransız futbolcu Pascal Nouma'nın reko-runu ele geçirmişti.



KULÜP REKORUNU ELE GEÇİRDİ


Geçen sezon başında Chelsea'den 6.5 milyon Euro'ya transfer edilen Demba Ba, bu transferle siyah-beyazlı kulübe en fazla para kazandıran oyuncu olarak yeni bir rekorun sahibi oldu. Senegalli futbolcu ayrıca, 13.5 milyon Euro'ya Çin'e transfer olarak John Carew'i geçti ve Beşiktaş'ın tarihi boyunca sattığı en pahalı futbolcu oldu. John Carew, 2005-06 sezonunda Fransa'nın Lyon takımına 7.6 milyon Euro karşılığında transfer olmuştu. Bu arada Beşiktaş, Atınç Nukan'ı isteyen Alman ekibi Red Bull Leipzig ile 6 milyon Euro bonservis karşılığında anlaşmaya vardı.



#Süper Ligi
#Demba Ba
#Shanghai Shenhua
#Beşiktaş
9 yıl önce