|

'Dev rüya' kâbus oldu

Tarihinde ilk kez mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalma hayali kuran Yiğidolar, 15 dakika içerisinde yediği 3 golle sarsıldı. Rakip kaleye şut atmakta bile zorlanan kırmızı-beyazlılar, 17 ve 76'da De Sutter, 22'de Boussoufa, 32'de Chatalle ve son dakikada Frutos'un gollerine engel olamayarak rövanşı zora soktu.

00:00 - 29/07/2009 Çarşamba
Güncelleme: 03:45 - 29/07/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
'Dev rüya' kâbus oldu
'Dev rüya' kâbus oldu

Şampiyonlar Ligi'nde Anderlecht karşısında eleme maçına çıkan Sivasspor, sahadan 5-0'lık mağlubiyetle ayrıldı ve haftaya salı günü oynanacak rövanş öncesi turu zora soktu. Karşılaşmaya tutuk başlayan kırmızı-beyazlılar, 17. dakikada De Sutter'in golüyle yenik duruma düştü. Golün şokuyla sarsılan Sivasspor, toparlanmaya fırsat bulamadan 5 dakika sonra ikinci golü kalesinde gördü. 22. dakikada Boussoufa, ceza sahası içinde çarprazdan yaptığı düzgün bir vuruşla skoru 2-0'a getirdi. 32. dakikada penaltı noktası üzerinden Suarez'in kafa vuruşu direkten döndü, Chatalle kaleci ve savunmanın bakışları arasında topu 3. kez Sivasspor ağlarıyla buluşturdu: 3-0.


RÖVANŞ 4 AĞUSTOS'TA

İlk yarıda rakip kaleye tek şut atabilen Sivasspor, 2. yarıda iki değişiklikle etkili olmaya çalıştı. Ancak kırmızı-beyazlılar, rakibinin savunmaya ağırlık vermesi nedeniyle pozisyon bulmakta zorlandı. Oyunun kontrolünü elinde tutan Anderlecht, ikinci yarıda Sivas kalesini çok fazla yoklamadı. 76. dakikada ceza sahasına giren De Sutter, defansın hatasını affetmedi: 4-0. İlk kornerini 87'de kullanan Sivasspor, bu atakta da tehlikeli olamadı. 90. dakikada Frutos skoru ilan etti: 5-0. Belçika deplasmanından 5-0'lık mağlubiyetle ayrılan Sivasspor'a tur için haftaya salı günü oynanacak rövanşta 6 farklı galibiyet gerekiyor.


Savunma tel tel döküldü

Yeni transferlerden kurulu Sivasspor savunması, ilk resmi maçta tel tel döküldü, bütün gollerde hata üzerine hata yaptılar. İlk kez Sivas forması giyen Erman Kılıç da vasat bir görüntü çizdi.


'Suçlu varsa o da benim'

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Anderlecht karşısında basit hataların kurbanı olduklarını söyledi. Uygun, “Oyuncularım idmanda bile yapmadıkları hataları yaptı. Bunun sonucunda fark geldi. Bu skordan dolayı suçlanacak biri varsa o da benim” dedi.


Yenilerden 6'sı siftah yaptı

Sivasspor'un kadrosuna bu sezon kattığı 7 oyuncudan 4'ü ilk on birde sahaya çıktı. Teknik direktör Bülent Uygun, yeni transferlerden Yasin, Mbemba, Erman Kılıç ve Ersen Martin'e ilk on birde şans verirken, Uğur ve Cihan ikinci yarıda oyuna dahil oldu.


Sivasspor'a milli destek

Sivasspor'un Şampiyonlar Ligi Ön eleme turundaki Anderlecht maçına Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim de maçı izlemeye gelerek destek verdi. Farklı yenilgi sonrası ikili üzgün bir şekilde stattan ayrıldı.






15 yıl önce