|

Doğum günü hediyesi Oğuzhan'dan

Hafta içinde Trabzonspor’u yenip maç eksiğini tamamlayan ve liderlik koltuğunu F.Bahçe’den devralan Beşiktaş, Antalyaspor, karşısında ligde üst üste 4. galibiyetini aldı. Beşiktaş, G.Saray-F.Bahçe derbisinin skoru ne olursa olsun haftayı lider bitirmeyi garantiledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/03/2016 Pazar
Güncelleme: 03:39 - 20/03/2016 Pazar
Yeni Şafak

Süper Ligdeki erteleme maçında Trabzonspor engelini kayıpsız geçerek liderliğe yükselen Beşiktaş, evinde Antalyaspor'u 1-0 yenerek üst üste 4. galibiyetini aldı. Oğuzhan'ın golüyle sonuca giden siyah-beyazlı takım, bugün G.Saray derbisine çıkacak Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 4'e yükseltti. 4. dakikada Serdar'ın soldan ortasında, ceza sahasında iyi yükselen Eto'o'nun kafa vuruşunda top yandan auta gitti. 24'te sağ tarafta, korner noktasına yakın bölgeden serbest vuruş kullanan Sosa'nın ortasında, arka direkte boş pozisyonda Gomez'in yaptığı kafa vuruşunda, top yandan az farkla dışarı çıktı. 27'de Beşiktaş öne geçti. Sosa ile verkaça girerek ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Oğuzhan düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0. 35'te Zeki'nin uzan pasıyla savunmanın arkasına sarkan Yekta'nın ceza sahasında yaptığı vuruşta, top yandan auta gitti. 50'de yaptığı baskı ile topu kapan İsmail, Gomez'i topla buluşturmak istedi; son anda araya giren Rıdvan, tehlikeyi korner ile önledi. 55'te Serdar sol kanattan ortaladı, kale önünde M'Billa'nın vuruşu üstten dışarı çıktı. 62'de savunmanın arkasına sarkan Gomez, duraksayınca defans topu kornere attı. Üst üste yapılan değişikliklerle sonrası iki takımın da hızı kesildi. Orta saha mücadelesine sahne olan kalan dakikalarda gol sesi çıkmayınca 3 puan Beşiktaş'ın oldu.





2 penaltımız verilmedi


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalyaspor karşısında kritik bir üç puan aldıklarını söyledi. Karşılaşmada iki penaltılarının verilmediği iddiasında bulunan tecrübeli teknik adam, “Yoğun bir tempodan geçiyoruz. Ancak rakiplere göre geride değildik. Akılcı oynadığımız Trabzon ve Rize maçlarında daha fazla pozisyon bulduk. Bu maçta daha düşük tempoda başladık. Rakibin kadrosu oturdu, hızlı hücum yapan oyuncuları var. Çok koşmak gerekiyor, git-gel olunca ve tempo olarak düşük başlayınca etkileniyoruz. Antalyaspor daha atak başladı ama pozisyonları yoktu. Kenarlardan daha fazla top getirebilirdik ama yapamadık. Gomez'in ayağı takılmasaydı ikinci golü bulup oyunu kopartabilirdik. Kopartamayınca rakip de oyuna ortak oldu. Şüpheyle bakarak söylüyorum ama iki tane penaltı olduğunu düşünüyorum” dedi. Bu arada Beşiktaşlı taraftarlar, maç bitiminde Şenol Güneş'e sevgi gösterilerinde bulundu; tecrübeli çalıştırıcı da tribünlere alkışlarla karşılık verdi.



Tolga Zengin şoku


Beşiktaş'ta sakatlığı nükseden kaleci Tolga Zengin, son anda kadrodan çıkartıldı. Siyah-beyazlıların hafta içi Trabzonspor'la yaptığı erteleme maçını geçirdiği sakatlık sebebiyle tamamlayamayan Tolga'nın Antalyaspor müsabakası öncesi ısınma hareketleri sırasında sakatlığı nüksetti. Mücadele öncesi dağıtılan esame listelerinde ismi ilk 11'de yer alan başarılı kaleci, son anda kadrodan çıkartıldı. Tolga Zengin'in yerine kalede Denys Boyko görev yaptı.



Boyko ligde ilk kez


Beşiktaşlı Denys Boyko, Antalyaspor karşısında Süper Lig'deki ilk maçına çıktı. Siyah-beyazlı ekibin ara transfer döneminde Ukrayna'nın Dnipro takımından kadrosuna kattığı Boyko, maç öncesi Tolga'nın sakatlığının nüksetmesi üzerine sahaya ilk 11'de çıktı. Beşiktaş formasıyla daha önce Ziraat Türkiye Kupası'nda Torku Konyaspor'a karşı 2 müsabakaya çıkan Ukraynalı file bekçisi, kalesinde 3 gol görmüştü. Taraftarlar, maç sırasında yaptığı kurtarışların ardından alkışladıkları Boyko lehine tezahüratlarda bulundu.



113. yıl coskusu


Beşiktaşlı taraftarlar, Antalyaspor maçında siyah-beyazlı kulübün kuruluşunun 113. yılını kutladı. Antalyaspor karşılaşmasına büyük ilgi gösteren ve stadı tamamen dolduran taraftarlar, saat 19.00'da başlayan müsabakanın 3. dakikasında kulübün 113. kuruluş yılını kutlayıp, "Süleyman Seba'nın askerleriyiz" tezahüratında bulundu. Bu arada siyah-beyazlı futbolcular da karşılaşma öncesi ısınmaya üzerinde "Şerefiyle, hakkıyla 113 yıl" yazılı tişörtlerle çıktı. 1903 yılında kurulan Beşiktaş Kulübü, 19 Mart'ı (19.03) kulübün kuruluş tarihi olarak kabul ediyor.



Quaresma cezalı


Beşiktaş'ın Antalyaspor ile oynadığı maçta sarı kart gören Ricardo Quaresma, cezalı duruma düştü. Portekizli yıldız, siyah-beyazlı takımın 4 Mart Pazartesi günü Kasımpaşa ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmada forma giymeyecek.



İki kral da suskun kaldı


Gol krallığı yarışında ilk 2 sırada bulunan Beşiktaşlı Gomez ile Antalyasporlu Eto'o, mücadelede gol sevinci yaşayamadı. Gomez'in ligde 19, Eto'o'nun ise 16 golü bulunuyor.



Orman'dan Arena müjdesi




Beşiktaş Kulübü'nün 113. kuruluş yılında Şeref Bey kabri başında anıldı. Yahya Efendi Mezarlığı'nda yapılan anma törenine Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, burada yaptığı açıklamada tüm Beşiktaş camiasının 113. yılını kutlarken yapımında sona gelinen Vodafone Arena'nın açılış tarihini Salı günü yapacakları basın toplantısı ile açıklayacaklarını duyurdu. Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş için bu sezonun önemine vurgu yapan başkan Orman, “Yeni stadı açıyoruz. Yeni stadımızın açılışını şampiyonluk ile taçlandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.



Oğuzhan'dan kariyer rekoru


Beşiktaşlı Oğuzhan, siyah-beyazlı ekipteki en skorer sezonuna ulaştı. 23 yaşındaki oyuncu, bu sezon 24. maçında 7. golünü kaydetti. Süper Lig'de 2012-13 ve 2014-15 sezonlarında ikişer gol atan Oğuzhan, 2013-14 sezonunda ise 6 kez topu filelere göndermişti.



LANETLİYORUZ




İstanbul'daki patlama sonrası Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe 'teröre lanet' mesajları yayımladı. Beşiktaş Kulübü, İstanbul'da yaşanan terör saldırısı sonrası "Terör saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" başlığıyla kınama mesajı yayınladı. Galatasaray Kulübü, "Teröre lanet olsun" başlığıyla yaptığı açıklamada İstanbul'daki saldırıyı kınadı. Trabzonspor Kulübü, "Lanetliyoruz" başlığıyla yaptığı açıklamada İstanbul'daki saldırıyı tepki gösterdi. Fenerbahçe Kulübü ise “Yaşanan hain terör olayını lanetleyerek, ulusumuzun birlik ve bütünlüğüne karşı yapılmış bu tür olayların bir an önce son bulmasını temenni ediyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi.



Tribünlerden teröre tepki


Siyah-beyazlı taraftarlar, son dönemde yaşanan terör saldırılarına sert tepki gösterdi. Antalyaspor ile Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmayı tribünden takip eden taraftarlar, uzun süre "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Vatan sana canım feda" şeklinde tezahüratlarda bulundu. İki takım futbolcuları, sahaya "Çanakkale geçilmez" pankartını taşıyarak çıkarken, karşılaşma öncesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.






#Beşiktaş
#Süper Lig
#Trabzonspor
#Denys Boyko
8 yıl önce