|

Dursunbey'de başpehlivan Recep Kara

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde bu yıl 75.'si gerçekleşen tarihi yağlı güreş müsabakalarında Başpehlivan Recep Kara oldu. Kara finalde, Hamza Köseoğlu'nu mağlup etti.

İha
00:00 - 24/08/2014 Pazar
Güncelleme: 11:05 - 24/08/2014 Pazar
Yeni Şafak
Dursunbey'de başpehlivan Recep Kara
Dursunbey'de başpehlivan Recep Kara

Dursunbey Yağlı Güreş Müsabakalarına çevre il ve ilçelerin ilgisi de oldukça yoğun oldu. Yaklaşık 6 bin kişinin izlediği güreş müsabakalarında heyecan dolu anlar yaşandı.

Baş Pehlivanlık güreşlerinde ise 18 pehlivan kıyasıya güreşti. Güreşlerin ilk turunda Recep Kara ile İsmail Balaban erken final yaparken bu karşılaşmada Kara rakibini devirmeyi başardı. Yarı final müsabakalarında Hamza Köseoğlu Mehmet Yeşil Yeşil'i, Recep Kara ise bu yılın Kırkpınar başpehlivanı Fatih Atlı'yı eleyerek finale yükseldi. Finalde ise Recep Kara rakibini devirerek 75. Dursunbey Başpehlivanı oldu.

Başaltında Serkan Duman birinci, Sezen Tepeli ise ikinci oldu. Ağalık 60 Bin TL ile iş adamı Burhan Yıldız'a kaldı.

Güreşlere katılan başpehlivanlar şunlardı: Hasan Cengiz, Salih Erinç, Fevzi Çakır, Abdullah Güngör, Hasan Zeybek, Kadir Ergin, Recep Kara, Hasan Tuna, İbrahim Çoraman, Cengiz Zengin, Faruk Akkoyun, Fatih Atlı, Bayram Ertan, Mehmet Yeşil Yeşil, Serhat Balcı, Hamza Köseoğlu.

10 yıl önce