|

Dzeko'ya 4 milyon

İtalya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, sarı-kırmızılı takımın, Roma'nın golcü futbolcusuna yıllık 4 milyon Euro önerdiğini yazdı. Ancak ailesiyle birlikte İtalya'da yaşamaya devam etmek isteyen Dzeko'nun gelen teklife soğuk baktığı ileri sürüldü.

Yeni Şafak
04:00 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 09:23 - 31/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Galatasaray, bir yandan yeni teknik direktör arayışlarına devam ederken; diğer yandan transfer çalışmalarını sürdürüyor. UEFA Finansal Fair Play kriterlerinden dolayı transfer sürecinde oldukça dikkatli davranmak zorunda olan sarı-kırmızılılar için bir çok isim gündeme gelmeye devam ederken; bir iddia da İtalyan basınından geldi. İtalya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden La Gazzetta dello Sport'un iddiasına göre; Galatasaray, Boşnak golcü Edin Dzeko için Roma ile görüşmelere başladı. Dzeko'yu 15 milyon Euro'luk bonservis bedeline satın alma ihtimali bulunmayan Galatasaray, Bosnalı yıldız için kiralık teklifini sundu. Roma'nın yanı sıra Dzeko ile de görüşmelerini sürdüren sarı-kırmızılı yönetim, Bosnalı oyuncuya da yıllık 4 milyon Euro önerdi. İtalyan basını, Galatasaray ile görüşmelerini sürdüren Dzeko'nun ailesi ile birlikte İtalya'da yaşamaya devam etmek istediği ve sarı-kırmızılı kulüpten gelen teklife soğuk baktığını kaydetti.



MENAJERİ AÇIKLADI


Transfer söylentileri hakkında açıklamalarda bulunan Dzeko'nun menajeri İrfan Redzepagic de, "Dzeko'nun her zaman daha fazla oynamaya ihtiyacı var, bu doğrultuda kararlar vermek zorundayız. Teklifler var ancak bu teklifler her transfer döneminde ortaya çıkan teklifler. Bizim kararımız kadar, Roma'nın da kararı süreçte belirleyici olacak" şeklinde konuştu. Bu sezon Roma formasıyla 31 maça çıkan Boşnak golcü, sadece 8 gol atarak eski günlerini aratır bir performans sergiledi.



Sampaoli'ye hücum


Teknik direktör arayışlarına devam eden Galatasaray, tamamen Jorge Sampaoli'ye odaklandı. Geçtiğimiz hafta Arjantinli teknik direktörle İspanya'da bir araya gelen sarı-kırmızılı yönetim, bu hafta içinde görüşmeleri sonuca bağlamak istiyor. Şili Milli Takımı'nda büyük başarılara imza atan 56 yaşındaki hoca ile söz kesildi. Hafta içinde yeniden bir araya gelecek taraflar, eğer şartlarda anlaşırsa detaylar konuşulacak. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, öncelikle teknik direktör işini bitirmek istiyor. Sportif AŞ ile birlikte durum değerlendirmesi yapan yönetim, transferlerin hocadan sonra gerçekleştirilmesi konusunda anlaştı. Arjantinli teknik adam, Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Kupası finalini de takip etmişti. Başarılı hoca, milli takım dışında bir kulüpte kendisini ispatlamak istiyor.


#Dzeko
#Galatasaray
#Finansal Fair Play
8 yıl önce