|

Eyüp Gözgeç: Türkiye'de boks altın çağını yaşıyor

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa şampiyonasında kazanılan üçüncülüğün ardından yenisafak.com Spor Servisine açıklamalarda bulundu. Gözgeç, "boksta altın çağımızı yaşıyoruz, 2020'nin kadrosunu oluşturuyoruz. Umarım 2020'de madalya alabilecek bir kadroya sahip olacağız diye konuştu.

Yeni Şafak
15:56 - 24/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:17 - 24/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, hedeflerini yenisafak.com'a açıkladı.
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, hedeflerini yenisafak.com'a açıkladı.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa şampiyonasında kazanılan üçüncülük ve geleceğe dair hedefleri yenisafak.com Spor Servisi'ne açıkladı. Gözgeç, Türkiye'nin boksta altın çağını yaşadığını ifade ederek 2020 olimpiyatlarına ciddi bir kadro hazırladıklarını ve madalya özlemine bu olimpiyatta son vermek istediklerini söyledi.



İşte Gözgeç'in açıklamaları;



  • "Böylesine üst düzey bir şampiyonada sporcularımızın kazandığı başarılar bizleri onurlandırdı. Ordu'da düzenlenen Yıldız ve Genç Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda da tarihi başarılara imza atmıştık. Şimdi Bulgaristan'da Avrupa boksuna damga vurduk. Türkiye'nin kadınlar boksunda Olimpiyatlarda maalesef herhangi bir başarısı yok. İnşallah 2020'de bu çocuklarımız tarihimizde ilk kez olimpiyatlara katılmakla kalmayacak, ülkemize bayanlarda olimpiyat madalyası da kazandıracak. Tüm sporcularımızı kutluyor, bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Çok önemli bir kadro yetişiyor. Türkiye boksta altın çağını yaşıyor diyebilirim. Bu çocukların çoğu 1999 doğumlu. 1-2 sene içinde tamamen kadroya dahil olmuş olacaklar. Ve inanıyorum ki 2020'deki olimpiyatlarda da madalya alacağız. Bunu başaracak bir kadroyla oraya gideceğiz"










#Türkiye
#Boks
#Eyüp Gözgeç
7 yıl önce