|

Falcao için sponsor aranıyor

Ocak ayında forvet hattına 2 takviye birden yapmak isteyen Galatasaray, Monaco’nun golcüsü Radamel Falcao için kaynak arıyor. Kolombiyalı yıldızı kiralamak için yoğun çaba harcayan sarı-kırmızılılar, sezonun 2. yarısına Falcao ve Alan ikilisiyle girmek istiyor.

Umut Yılmaz
04:00 - 29/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:21 - 29/12/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Monaco’da kötü günler geçiren Radamel Falcao ayrılmak istiyor.
Monaco’da kötü günler geçiren Radamel Falcao ayrılmak istiyor.

Galatasaray’da Başkan Mustafa Cengiz ve yönetimi forvet hasretini dindirmek için yıldız bir ismi gündemine aldı. Radamel Falcao sarı-kırmızılılarda forvetin en büyük adayı olarak görülüyor. Ocak ayında 2 forvet takviyesi birden yapmak isteyen sarı-kırmızılılar, Kolombiyalı yıldızı kiralamak için yoğun çaba harcamaya başladı. Alan ile yıllık 3.5 milyon Euro karşılığında söz kesen Galatasaray’ın listesinde 32 yaşındaki golcünün yer aldığı ve teknik ekibin kaynak oluşturulması halinde Falcao’yu takımda görmek istediği ortaya çıktı. Falcao, Monaco’dan yıllık 8 milyon Euro net ücret kazanıyor. Buna vergiler de eklenince Fransa Ligue 1 ekibinin harcadığı para bir hayli artıyor. Bu nedenle Falcao’yu bedelsiz kiralamak istemeyen Monaco, maaşın tamamının Galatasaray tarafından ödenmesini istiyor. Sarı-kırmızılı yönetim, Falcao’nun 1.5 yıllık ücreti olan 12 milyon Euro’nun 5 milyon Euro’sunu ödemeye razı. Geri kalan 7 milyon Euro için sponsor aranıyor. Sezon başında Emre Akbaba transferi için NEF’ten 1 milyon Euro’luk sponsorluk ücreti alan Cengiz, yine bir sponsor arayışında. Falcao’nun Türkiye temsilcisi Fatih İlek dün yaptığı açıklamada, “Bu transfer için Galatasaray 1,5 yıllığına 5 milyon Euro verirken sponsorlar vasıtasıyla da kalan 5 milyon Euro karşılanabilir” dedi.

MONACO’DA ZOR GÜNLER

Radamel Falcao bu sezon 16 lig maçına çıkarken 7 gol ve 2 asistlik performans sergiledi. Monaco Kulübü ise hiç iyi günler geçirmiyor. 2016-2017 sezonunu Fransa şampiyonu olarak tamamlayan Monaco, bu sezon ise ligin düşme hattında yer alıyor. Bu sezon 18 lig maçında 3 galibiyet alabilen Fransa Ligue 1 ekibi, 4 beraberlik ve 11 mağlubiyetle topladığı 13 puanla ligin 19. sırasında yer alıyor.

  • Ozan Kabak problemi sürüyor
  • G.Saray’ın sözleşme yenilemeye sıcak bakmadığını açıkladığı Ozan Kabak bilmecesi çözülemedi. Sarı-kırmızılı kulüp, yaptığı açıklamada 4 aydır yeni sözleşme girişimlerinin sonuçsuz kaldığını belirtiriken, Ozan ’ın İngiliz kulüplerinin yanı sıra Bayern Münih ile de görüştüğü öğrenildi. Genç futbolcuyu görüşmeye çağıracak olan sarı-kırmızılı takımın teknik heyetinin Ozan’ı sözleşme yenilemeye ikna etmesi bekleniyor. Bu arada G.Saray yönetimi beklenine veremeyen Ahmet Çalık, Muğdat Çelik ve Ömer Bayram’a teknik ekibin raporu doğrultusunda transfer görüşmesi için izin verdi.
#Radamel Falcao
#Galatasaray
5 yıl önce