Avrupa basını devre arasında orta sahaya takviye yapmayı planlayan F.Bahçe'nin transfer listesindeki oyuncuların Nancy'de forma giyen Alfred N'Diaye ve Nice'in futbolcusu Emerse Fae olduğunu yazdı.
Sezona şampiyonluk hedefiyle başlamasına rağmen Süper Lig'de şu an bu hedefteki en ciddi rakibi Trabzonspor'un tam 9 puan arkasına düşen F.Bahçe, ara transfer dönemi yaklaşırken Fransa pazarına yönelmiş durumda. İngiltere, İtalyan ve Fransız basını daha önce Fransa'dan Dia ve Niang'ı transfer eden sarı-lacivertli kulübün, teknik direktör Aykut Kocaman'ın isteği üzerine orta sahaya savaşçı bir oyuncu kazandırmak için gözünü yine Ligue 1'e çevirdiği ileri sürüldü. Haberlerde daha önce Lyon'da forma giyen Jean Makoun'la da adı yan yana anılan F.Bahçe'nin listesindeki diğer isimlerin Nancy'de forma giyen Alfred N'Diaye ve Nice'in futbolcusu Emerse Fae olduğu kaydedildi. F.Bahçe'nin yarıştığı kulvarlara uyum sağlayabilecek ilk isim olarak Nice'in başarılı oyuncusu Emerse Fae dikkat çekiyor. 1984 doğumlu futbolcu 2008 yılından bu yana Nice forması giyiyor. Daha önce Reading'le birlikte Premier Lig havasını da solumuş olan Fildişi Sahilleri asıllı Fransız futbolcu bu sezon takımıyla beraber ligde 16 maça çıkıp 3 gol, 1 asistle oynadı. Başarılı futbolcunun bonservis bedeli 5 milyon euro. Nancy'de bu sezon 9 karşılaşmada forma giyen N'Diaye ise henüz 20 yaşında. Ancak genç futbolcu 3 sezondur düzenli olarak forma giydiği ligde tecrübe kazanmış durumda ve savaşçı oyun karakteriyle dikkat çekiyor. Gol yollarının aksine Senegal asıllı Fransız oyuncu savunmaya yardım etmeyi ön planda tutan bir futbol karakterine sahip. Bu futbolcunun da bonservis ücreti 3 milyon euro.
F.Bahçe'de sezon başında ameliyat olan Güiza'nın yeniden operasyon yapılması gündemde. Topuğundan ameliyat olan ve ağrıları devam eden İspanyol golcüde ameliyat olduğu bölgedeki yerde ödem bulunduğu bu nedenle ülkesinde iğne tedavisi uygulandığı öğrenildi. F.Bahçeli golcünün sakatlığının geçmemesi halinde yeniden ameliyat olacağı ve sahalardan da en az 2-3 ay uzak kalmasının gümdemde olduğu belirtildi. Güiza'nın kesin durumu yapılacak kontrollerden sonra netlik kazanacak.
Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis, Atina'nın Evangelismos Hastanesi Kalp ve Damar Hastalıkları kliniğinde yoğun bakıma alındı. Doktor Andonis Sideris, “Kişisel bilgileri vermem mümkün değil, ancak şunu söyleyebilirim ki, hastamızın durumu ağır” dedi.
F.Bahçeli Lugano, Güney Afrika'da yapılan Dünya Kupası'nda Gana maçında sakatlandığı anı 'o an ölmek istedim' dedi. F.Bahçeli futbolcu kariyerinde düş kırıklığı yaşadığı üç şeyi şöyle anlattı: “Birincisi Almanya'daki Dünya Kupası'nın dışında kaldığımız an. İkincisi Sao Paulo ile Porto Alegre'ye Libertadores finalini kaybettiğimiz zaman. Üçüncüsü şüphesiz Trabzonspor'a karşı Kadıköy'de oynadığımız son lig maçı. İnanılmazdı. 15-1 kazanmamız gereken bir maçtı. Berabere kaldık ve şampiyonluğu kaybettik.”






