|

FEDAkar Fernandes

Fernandes''in ''Bizim bir şekilde paramız ödeniyor. Ama çalışanlar her şeyimizle ilgilenmelerine rağmen maaşlarını alamıyor. Aldığımız primlerin belli bir kısmını Nevzat Demir Tesisleri personeline dağıtalım'' önerisi takım arkadaşları ve teknik heyet tarafından onaylandı

Süleyman Hatısaru
00:00 - 19/09/2012 Çarşamba
Güncelleme: 01:23 - 19/09/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
FEDAkar Fernandes
FEDAkar Fernandes

Sezona maddi sıkıntılarla giren Beşiktaş''ta bu durum futbolculardan, tesis çalışanlarına kadar irili ufaklı herkesi olumsuz etkiledi. Bu nedenle kemer sıkma politikasına giden yönetim, işe futbolculardan başladı. Oyunculardan yıllık ücretinde indirim yapmalarını isteyen Beşiktaş yönetimi, kimisinde bunu sağladı, kimisinde ise istediği indirimi alamadı. Teknik direktör Samet Aybaba''nın takımda kalmasını istediği Fernandes, indirim yapılmadan takımda tutulan futbolcuydu. Ona ''Paragöz'' de dendi ancak o takım organize ederek eşi benzeri zor bulunan bir fedakarlığa imza attı. Özellikle yabancı futbolcular bu zorlu süreçte alacaklarını ''UEFA tehdidiyle'' tıkır tıkır alırken aylardır maaş alamayan personeli düşünen yoktu. Fernandes hariç...

Portekizli yıldızın önerisiyle bundan sonra teknik heyet dahil tüm takımın alacağı primlerin yüzde 5''i Nevzat Demir Tesisleri''nin personeline dağıtılacak. Takım arkadaşlarına konuyu açan Fernandes''in ''Hepimizin bir şekilde paraları yatıyor. Ama çalışanlar her şeyimizle ilgilenmelerine rağmen paralarını alamıyor. Yüzde 5''ini onlara verelim'' teklifini tüm takım onayladı.

Ricardo Quaresma İstanbul''a ailesiyle birlikte döndü

Beşiktaş'ta teknik direktör Samet Aybaba tarafından kadroya alınmayan ve Katar'a transferi gündemde olan Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, eşi ve çocuğuyla birlikte İstanbul'a geldi. Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla saat 21.10'da Lizbon'dan İstanbul'a gelen Quaresma, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Anderlecht Portekizliler için geldi!

Beşiktaş''ın önceki gün sahasında oynadığı Sanica Boru Elazığspor maçında tribünlerde sürpriz bir misafiri vardı. Belçika''nın Anderlecht Kulübü''nün istatistikçisi İnönü Stadı''nda karşılaşmayı takip edenler arasındaydı. İlk etapta bu duruma bir anlam verilmese de Anderlecht Kulübü adına göreli bu kişinin Beşiktaş''ın Portekizli futbolcuları ile Hilbert''i izleyeme geldiği öğrenildi.

Anderlecht Kulübü''nün özellikle Manuel Fernandes ile ilgilendiği, satılık listesinde olan Quaresma ve Almeida ile de bilgiler topladığı kaydedildi. Siyah-beyazlıların Alman futbolcusu Hilbert''in de Belçika ekibinin listesinde olduğu ifade edildi.

Primler 200 bini buluyor

Beşiktaş''ın yeni prim sisteminde galibiyet başına 10 bin, beraberlikte ise 5 bin TL prim dağıtılıyor. Takım lider olursa bu rakam iki katına çıkıyor. Tüm takım ve teknik heyet düşünüldüğünde haftada prim ödemesi 200 bin TL''yi geçiyor.

Kimseye bedava bilet yok

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Elazığspor maçında kapalı tribünündeki bilet fiyatlarının çokluğu nedeniyle karşılaşmayı eski açıktan izleyen Çarşı grubu üzerinden taraftarlara seslendi: ''Takımını seven taraftar böyle zor günlerde biletini alır ve gelir maçını izler. Kimseye bedava bilet verilmeyecek. Devir takıma destek devri. Taraftarım diyen herkes fedasını yapacak.''

Samet Aybaba huzur getirdi

Başkan Fikret Orman, takımın başarısını teknik direktör Samet Aybaba''nın performansına bağlayarak ''Ümraniye yol geçen hanı gibiydi. Samet Hoca Ümraniye''ye huzur getirdi'' dedi. Beşiktaş Başkanı, ''Huzur gelince de başarı geldi. Bu takımın daha da iyi olacağına inanıyorum'' ifadelerini kullandı.


12 yıl önce