|

Fenerbahçe'de başkanlığa adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a kritik soru

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Aziz Yıldırım, yapılacak olağan seçimli genel kurulda başkanlığa aday olacağını açıklamıştı. Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Eski başkan Aziz Yıldırım, mevcut başkan Ali Koç'a seslendi. İşte detaylar...

13:33 - 15/05/2024 Çarşamba
Güncelleme: 15:05 - 15/05/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım.
Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım.

Fenerbahçe'de başkanlığa aday olacağını açıklayan Aziz Yıldırım, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.


İşte Aziz Yıldırım'ın sözlerinden öne çıkanlar:


6 sene önce "Aziz Yıldırım gitti, Türk futbolu kurtuldu" dediler. Şimdi de "Aziz Yıldırım gelsin, Türk futbolunu kurtarsın" diyorlar. Böyle bir memleket.


"Hep beraber Fenerbahçe'yi şampiyonluktan ettik"

Derdim Fenerbahçe'nin şampiyon olması. Dört sene Fenerbahçe şampiyon olamadı, nedenini biliyorum. Mahkemeler... Ben ve dava arkadaşlarım her gün mahkemeye gittik. Mahkemelerle uğraştık ve Fenerbahçe'ye zarar verdik. Bunu biliyoruz. Sonra kombine almayın, forma almayın, maça gitmeyin gibi şeyler denildi. Hep beraber Fenerbahçe'yi şampiyonluktan ettik, hep beraber...


"Fenerbahçe'nin para sorunu olamaz"

Fenerbahçe'nin hiçbir zaman para sorunu olmaz. Ben niye halka açtım bu kulübü? Yapardım binlerce kişiyi üye, ölene kadar başkan olurdum. '1 Milyon Üye' kampanyası başlattım. Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük STK'larından biridir. Fenerbahçe'nin istemediği hiçbir şey olmaz. Ne zaman, birleştiği zaman. Birleşmezse Fenerbahçe'den de bir şey olmaz.


"Bizi kim şampiyon yapmak istemiyor?"

Mevcut başkan "Ben başkan olduğum sürece Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar' dedi. Bu ne demek? Ali Koç başkan olduğu sürece Fenerbahçe şampiyon olamayacak demek. Bizi kim şampiyon yapmak istemiyor? İktidar mı, devlet mi, hakemler mi, TFF başkanı mı? Eğer bunların hepsi birbirine bağlıysa alttan yukarı gitmeyeceğiz, yukarıdan söyleyeceğiz.


"3 sene için geleceğim"

Çocukların aşkı için şampiyon olmamız lazım. 72 yaşındayım, 3 sene için geleceğim. Yap deseniz 3 seneden fazla yapamam.


"Mourinho Suudi Arabistan'a gitmiyor"

Jose Mourinho ile iki saat konuştuk. Konuşmaları sürdürmek için arkadaşları menajerleri ile devam edecek. Biz ne para, ne transfer konuştuk. Konyaspor maçını izlediğini söyledi. Bir aday telefonla konuşmuş. Mevcut başkan menajer göndermiş. Üç tane şey... Şimdi diyorlar "15 milyon euro buna verilir mi?" Ya sana ne kardeşim? Suudi Arabistan'a gitmiyor Mourinho, gözünüz aydın. Paraya ihtiyacı yok adamın.


"Şu anki antrenörümüz gayet iyi"

Obradovic ile 4-5 aydır hiç konuşmadım. Şu anki antrenörümüz gayet iyi. İyi olan şey bozulmaz. İyi olan şeyi bozarsanız yanlış yaparsınız.


"Seçimi kaybedersek Mourinho'nun parasının yarısını ödemeyi taahhüt ediyorum"

Bu yönetime teklifim; eğer onlar da Mourinho ile çalışmayı düşünüyorlarsa gelsinler beraberce imzayı atalım. Biz kaybedersek Mourinho'nun parasının yarısını da ödemeyi taahhüt ediyorum.


"Hedefim Türkiye'de şampiyonluk"

Benim hedefim Türkiye'de şampiyonluk. Ne Şampiyonlar Ligi kardeşim. İnsanlara hayal satmayacağız. Benim hedefim Türkiye'de şampiyonluk. Benim dönemimde Galatasaray'ın, Kadıköy'de hiç galibiyeti yoktu. Galatasaray maçları bizim bayramımızdı. Bu hafta da inşallah olur.





#Aziz Yıldırım
#Fenerbahçe
#Başkanlık
4 ay önce