|

Fenerbahçe'den Sörloth'a özel önlem

Süper Lig'in 20. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak. Sarı-lacivertliler golcü oyuncu Sörloth'a karşı özel önlem alacak.

Haber Merkezi
09:24 - 31/01/2020 Cuma
Güncelleme: 09:31 - 31/01/2020 Cuma
Yeni Şafak
Sörloth bu sezon ligde 18 maçta 15 gol 4 asist ile oynadı.
Sörloth bu sezon ligde 18 maçta 15 gol 4 asist ile oynadı.

Fenerbahçe, Trabzonspor’un hücum silahlarına özel önlem alacak. Sarı-lacivertliler, bordo-mavili ekibin Norveçli golcüsü Sörtloth’u Serdar Aziz ile durduracak. Hava toplarında oldukça etkili olan 1.95’lik golcüye, Serdar Aziz yakın markaj uygulayacak. Defansın arkasına atılan toplarda da Jailson hızıyla geçit vermeyecek. Stoperde görev alacak Jailson ile Serdar Aziz, Sörloth ile bu maçta oynaması beklenen Ekuban’ın adeta gölgesi olacak. Sarı-lacivertliler yapacağı baskıyla Sörloth ve Ekuban’ı ceza sahasında topla buluşturmamayı amaçlıyor.

Trabzon orta sahasına baskı yapılarak, topla minimum temasta bulunmalarını ve mümkün olduğunca az top kullandırtmak planlanıyor. Burada Gustavo-Ozan Tufan ikisine büyük görev düşecek. Trabzonspor’un içeri kat edebilen kanat oyuncularının önlemi de beklerle alınacak.

  • Sağ bekte görev yapacak Isla ve sol bekte oynayacak Dirar ileride baskı kurarak orta saha çizgisine yakın rakibi karşılayacak. Orta alanın solunda görev yapacak Tolga Ciğerci de defansif özelliğiyle rakibin etkili kanat ataklarına izin vermeyecek. Kapılan toplarla hücuma hızlı çıkılmasında da bu oyuncular kilit önem taşıyor.

#Alexander Sörloth
#Trabzonspor
#Fenerbahçe
4 yıl önce