|

Fırtına'dan Paletta girişimi

Juraj Kucka transferini tamamlamak için İtalya'da görüşmelerini sürdüren Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Inter'den Medel'e yaptığı teklife cevap beklerken, Milan'ın stoperi Paletta'ya da kancayı taktı

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:03 - 29/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Fırtına'dan Paletta girişimi
​Fırtına'dan Paletta girişimi

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, orta saha oyuncusu Juraj Kucka için gittiği İtalya'da bir yandan da stoper arayışlarını sürdürüyor. Defans hattına yapacağı tek takviye ile o bölgenin eksiğini kapatmak isteyen bordo-mavililer, girişimlerini hızlandırdı. İnter'in savunma oyuncusu Gary Medel'i kadrosuna katmak için 5 milyon Euro'luk bonservisin yanında 1.5 milyon Euro başarı bonusu içeren paket teklifini ileten Trabzonspor, oyuncunun Konfederasyon Kupası'nda olması nedeniyle beklemeye geçti. İtalya'da bulunan Başkan Usta, Kucka için görüşmelerini sürdürdüğü Milan Kulübü'ne de stoper hattı için sürpriz bir teklifte bulundu. Bordo-mavililer, teknik ekibin raporunda yer alan özelliklere sahip bir stoper olan Gabriel Paletta'ya da kancayı taktı. Milan ile geçtiğimiz sezon 32 maça çıkan Paletta'yı savunmanın vazgeçilmezlerinden yapmayı planlayan bordo-mavililerin, Arjantinli futbolcunun 1.90'lık fiziğinden, sürekliliğinden ve hücumlara yaptığı sürpriz katılımlarından etkilendiği öğrenildi. Başkan Muharrem Usta'nın da defans hattını iyice sağlama alabilecekleri 31 yaşındaki futbolcu için Milan ile temaslarını arttırdı.

MİLAN KOLAYLIK YAPACAK

Gabriel Paletta cephesinde ise gelişmelerin hızlı seyretmesi bekleniyor. Milan'da yıllık ortalama 1.5 milyon Euro kazanan deneyimli stoperin, 2018 yılına kadar olan sözleşmesine rağmen Trabzonspor'un önereceği 2 milyon Euro'luk ücrete 'evet' demesi bekleniyor. İtalyan devinin ise Çinli iş adamları tarafından alınmasının ardından kadroda revizyona gidiyor olması transferi kolaylaştırması bekleniyor. Milan'ın bonservis konusunda da ısrarcı olmayacağı öğrenildi.

#Juraj Kucka
#Trabzonspor
#Muharrem Usta
7 yıl önce