|

Froome'un antreman verileri çalındı

Doping yaptığı öne sürülen Fransa Bisiklet Turu'nun lideri Team Sky takımından Chris Froome'un, antrenman verilerinin dijital ortamda çalındığı açıklandı.

Yeni Şafak
13:06 - 14/07/2015 Salı
Güncelleme: 10:11 - 14/07/2015 Salı
AA

Team Sky yetkilileri tarafından yapılan İngiliz basınına yapılan açıklamada, sporcuları Chris Froome'un dijital ortamda yer alan antrenman verilerine yasal olmayan yollardan sızıldığı ve içindeki bilgilerin çalındığı belirtildi.



Team Sky Genel Menajeri Dave Brailsford, uzun dönemdir doping yaptığı öne sürülen Froome'a kumpas kurulduğunu ve şirket avukatlarının çağrıldığını kaydederek, "Olay hakkında bazı yasal uzmanlar çalışıyor. Etik ve ahlaki açıdan bir isim veremem ama birini dopingle suçlamaya çalışıyorsanız, bunu hileyle yapmamalısınız" ifadelerini kullandı.



Sosyal medyada doping kullandığı gerekçesiyle hakkında çıkan eleştirilere cevap veren Froome ise antrenman verilerini çalanları suçlayarak, "Bilgilerimi çalanlar palyaçoluk yapıyor. İçerik olmadan orada yazan sayılar hiç bir anlam ifade etmez" diye konuştu.


Froome, uzun yıllardır doping yaptığı yönünde suçlamalara maruz kalmasına rağmen bu durumun ispat edilemediğini de hatırlattı.



Fransa Bisiklet Turu'nun 9. etabı sonunda lider konumda bulunan Froome'un, en yakın rakibi ABD'li Tejay van Garderen ile arasında 12 saniye fark bulunuyor. Büyük Britanyalı sporcunun, aynı turda 2013'te elde ettiği zaferin ardından doping yaptığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılmıştı.



#Fransa Bisiklet Turu
#Chris Froome
#doping
9 yıl önce