|

Gabric hayati tehlikeyi atlattı

Trabzonspor Kulüp Doktoru Hakan Ayaz, Hırvat futbolcu Drago Gabric'in hayati tehlikeyi büyük oranda atlattığını belirtti.

Cihan
00:00 - 31/05/2011 Salı
Güncelleme: 11:23 - 31/05/2011 Salı
Yeni Şafak
Gabric hayati tehlikeyi atlattı
Gabric hayati tehlikeyi atlattı

Ayaz, ülkesinde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralan Gabric'in son durumuna ilişkin bordo-mavili kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, Gabric'in bilincinin büyük oranda açıldığını söyledi.


Hırvat oyuncunun hayati tehlikeyi büyük oranda atlattığını bilgisini veren Ayaz, “Özellikle uyutma ilaçlarının etkisi geçtikçe ve tedavi uygulandıkça Gabric'in durumunda sevindirici gelişmeler gözleniyor. Yapılan son muayenelerde oyuncunun bilincinin büyük oranda açıldığı görüldü.


Yapılan sözlü uyarılara ve sorulara cevap verebiliyor. 1-2 gün içersinde yoğun bakımdan çıkartılması düşünülen Gabric'in daha sonraki muayenelerine göre uygun tedaviye devam edilecek.” dedi.


Ayaz, Gabric'in futbola dönüp dönmeyeceği konusundaki belirsizliğin ise halen devam ettiğini ve bu yönde bir yorum yapmanın şuan için çok erken olduğunu vurguladı.


Öte yandan, Gabric'in bilincinin büyük oranda yerine gelmesiyle birlikte ilk sorusunun Şampiyonlar Ligi finalini kimin kazandığı olduğu belirtildi.


Yapılan sözlü uyarılara ve sorulara cevap verebilen Hırvat futbolcunun, babası Tonci Gabric'e Şampiyonlar Ligi'ni kimin kazandığını sorduğu bildirildi. Barcelona'nın kazandığını öğrenen Gabric'in ikinci sorusunun ise golleri kimin attığı olduğu, ayrıca Türkçe sorulan sorulara da yine Türkçe cevaplar verdiği ifade edildi.

13 yıl önce