|

Galatasaray’da Höwedes harekatı

Yeni sezon öncesi savunma hattını güçlendirmek isteyen Galatasaray, Schalke 04’den ayrılmayı planlayan ve teknik heyetin de onay verdiği Benedikt Höwedes için temaslarını sıklaştırma kararı aldı. 30 yaşındaki futbolcu, stoperin yanı sıra sağ ve sol bek olarak da görev alabiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2018 Pazar
Güncelleme: 03:58 - 29/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Benedikt Höwedes
Benedikt Höwedes

Sezon başlamadan savunma hattını güçlendirmek isteyen Galatasaray’da bu konuda sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bu sezon mücadele edeceği Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda başarıyı hedefleyen sarı-kırmızılılar defans hattındaki zaafiyeti gidermek adına transfer çalışmalarını sürdürürken gündeme gelen isimlerden olan Benedikt Höwedes’e teknik heyetin de onay verdiği ve temasların sıklaştırılacağı ifade edildi. Bonservisi Alman ekibi Schalke 04’de bulunan ancak geçen sezon Juventus’a kiralanan 30 yaşındaki oyuncunun da Schalke’den ayrılmak istediği ve kariyerini Almanya dışında sürdürmeye sıcak baktığı ifade edildi. Oyuncunun stoper bölgesinin yanı sıra sağ bek ve sol bekte de görev alabiliyor olmasının teknik heyetin olurunu aldığı kaydedildi.

BİLD’DEN HEYECANLANDIRAN İDDİA

Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Bild ise sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandıracak bir iddiayı gündeme taşıdı. Bild gazetesi, 30 yaşındaki savunmacının Fortuna Düsseldorf tarafından da kadroya katılmak istediğini ancak oyuncunun Galatasaray’da forma giymek için bu teklifi reddettiği öne sürüldü. Sarı-kırmızılı yönetimin, önümüzdeki hafta içinden itibaren bu transfer için somut adımlar atmasının beklendiği ve temasların hızlandırılacağı sızan haberler arasında yer alıyor. Höwedes, geçen sezon Juventus’ta sakatlığı nedeniyle sadece 3 maçta 248 dakika süre aldı ve 1 kez de ağları havalandırdı.


Ancak git derlerse giderim

Galatasaray’ın, Uruguaylı kalecisi Muslera’dan ilginç bir açıklama geldi. Sarı-kırmızılı ekipte görev almak istediğini ifade eden Muslera’nın gelen tekliflerle ilgilenmediği ve yakın çevresine “Ayrılmaya niyetim yok. Ancak beni istemezler ve ‘git’ derlerse giderim” dediği öğrenildi. Roma’dan gelen 20 milyon Euro’luk teklif iddialarının ardından satılıp satılmayacağı merak konusu olan Uruguaylı file bekçisi, hakkındaki söylentilere nokta koydu.

Denayer’den ‘Aslan’lı paylaşım

Galatasaray’da geçen sezonu Manchester City’den kiralık olarak geçiren ve sözleşme süresi bitince İngiliz ekibine geri dönen Jason Denayer’den taraftarları heyecanlandıran bir paylaşım geldi. Sarı-kırmızılıların yeni sezonda tekrar kadrosunda görmek istediği oyuncular arasında yer alan Belçikalı savunmacının İnstagram’daki hikaye bölümünde bir aslan fotoğrafı paylaşması Galatasaray taraftarlarını heyecanlandırdı.

Ndiaye’nin durumu 10 güne belli olacak

Adı Galatasaray’la anılan ve geçtiğimiz sezon Premier Lig’den düşen Stoke City’de forma giyen Badou Ndiaye’nin teknik direktörü Gary Rowett, Senegalli oyuncu hakkında konuştu. Rowett, “Birçok iyi takım, Badou ile ilgileniyor. Ancak onun bizimle sözleşmesi devam ediyor. Ndiaye üst seviye bir oyuncu. Onu tutmayı istiyorum. Eğer finansal olarak çok iyi bir teklif gelirse konuşuruz. Son durumu 10-11 gün içinde belli olacak” dedi.

Valencia’dan Onyekuru hamlesi

Galatasaray’ın, İngiliz ekibi Everton’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Onyekuru için İspanyol ekibi Valencia’dan sürpriz bir hamle geldi. Valencialı yetkililerin, Everton’la temas kurarak Onyekuru’yu kadrolarına katmak istediklerini ve sarı-kırmızılı kulüple olan kiralık sözleşmesini iptal etmeleri yönünde talepte bulundukları ifade edildi.

#Galatasaray
#Transfer
6 yıl önce