|

G.Saray potada bombayı patlattı

Gelecek yıl ülkemizi THY Avrupa Ligi''nde temsil edecek olan Galatasaray Liv Hospital Basketbol takımı, Ndong''un boşluğunu Barcelona''dan Nathan Jawai ile doldurdu. Cimbom, dev pivot ile 1+1 yıllığına anlaştı.

.
00:00 - 22/07/2013 Pazartesi
Güncelleme: 23:54 - 21/07/2013 Pazar
Yeni Şafak
G.Saray potada bombayı patlattı
G.Saray potada bombayı patlattı

Beko Basketbol Ligi ekibi Galatasaray Liv Hospital, Avustralyalı oyuncu Nathan Jawai''yi transfer etti.

Galatasaray Kulübü''nden yapılan açıklamada, geçen sezon İspanya''nın Barcelona takımında forma giyen Jawai ile opsiyonu sarı-kırmızılılarda olmak üzere 1+1 yıllık prensip anlaşmasına varıldığı bildirildi. Avust-ralya''nın Sidney kentinde 1986 yılında dünyaya gelen Aborjin kökenli Nathan Jawai, 2008 NBA draftına 41. sıradan Indiana Pacers tarafından seçildi ve hakları Toronto Raptors''a takas edildi. Kanada temsilcisindeki macerası kısa süren Avustralyalı, yaklaşık bir ay kadar da NBA Gelişim Ligi''nde oynadı.

NBA TECRÜBESİ DE VAR

Dört takımın yer aldığı bir takas ile Minnesota Timberwolves''un yolunu tutan Jawai, burada 39 maça çıktı. 2009''da oynanan Portland Trail Blazers maçında 16 sayı 6 ribaund ile en iyi NBA maçını çıkardı. Jawai, 2010-2011 sezonunu geçirdiği Sırbistan''ın Partizan takımında Adriatik Ligi, Sırbistan Ligi ve Sırbistan Kupası''nda zafere ulaştı ve ilk Avrupa Ligi deneyiminde de 9,1 sayı 5 ribaunt ortalaması tutturdu. 2011-2012 sezonunu Rusya''nın Kazan takımında geçiren Jawai, geçen sezon ise Barcelona''nın formasını terletti. 2,07 metre boyunda ve 127 kilogram ağırlığındaki Jawai, fiziksel görünümü sebebiyle NBA''de tüm zamanların en iyi pivotlarından Shaquille O''Neal''a benzetiliyor. Kulübü Barcelona''nın da sözleşmesini uzatmak istediği Nathan Jawai, Yunan ekibi Olimpiakos''un da transfer listesinde bulunuyordu.

Potayı göstermiyor

Barcelona ile Kral Kupası kazanan ve THY Avrupa Ligi''nde de Dörtlü Final oynayan Avustralyalı yıldız, çıktığı 30 maçta 7,1 sayı, 4,7 ribaunt ortalaması tuttururken, Top 16 turunda yapılan Monte-paschi Siena maçında 22 sayı, 12 ribaunt ile ''kariyer günü''nü yaşadı. Bu rakamlar Jawai-nin takıma katkısını göstermek için yetersiz kalıyor. Dev cüssesiyle potayı karartan Avustralyalı oyuncu, rakiplerine adeta potayı göstermiyor ve onları den-gesiz atışlara yönelti-yor. En büyük dezavantajı erken faul problemine girmesi olarak gösteriliyor.


11 yıl önce