|

Güneş'in aklı Devler Ligi'nde

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Milli Takım maçları nedeniyle lige verilen arada da boş durmuyor. Takıma 3 gün izin veren deneyimli teknik adam, bütün gününü tesislerde geçirerek, Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinin maçlarını izliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/08/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 04:43 - 29/08/2017 الثلاثاء
Yeni Şafak
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş

Süper Lig'in ilk 3 haftasında aldığı 7 puanla puan tablosunun 2. sırasında yer alan Beşiktaş'ta, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada futbolcular 3 gün izine çıktı. Cumartesi günü oynanan Bursaspor maçının ardından başlayan izin, yarın sabah sona erecek ve takım Nevzat Demir tesislerinde toplanacak. Futbolcularına 3 gün izin veren Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise mesaiye hiç ara vermiyor. Pazar günü, tesislere gelerek odasına kapanan deneyimli teknik adam, Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki rakiplerinin lig maçlarını izledi. Yardımcılarıyla birlikte rakiplerine dair analizler yapan ve notlar tutan Güneş, hangi takıma karşı nasıl oynamaları gerektiği üzerine çalışmalar yaptı.

RAKİPLERİN HEPSİ GALİP GELDİ

Beşiktaş'ın gruptaki en iddialı rakibi Monaco, evinde Marislya'yı 6-1 gibi tarihi bir skorla geçti. Fransız temsilcisi 4 maçta aldığı 12 puanla, averajla PSG'nin ardından ligde 2. sırada yer alıyor. Protekiz temsilcisi Porto da kendi liginde 4'te 4 yapanlardan. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Braga'yı tek golle geçen Porto, Sporting Lisbon'un ardından averajla 2. sırad ayer alıyor. Grubun 4. torbasından gelen Alman ekibi Leipzig de, geçtiğimiz hafta evinde Freiburg'u 4 golle geçti. Bundesliga'nın 2. haftasında 3 puan alan Leipzig, ligde 7. sırada bulunuyor. Rakiplerin etkili yanlarını analiz eden Şenol Güneş, 13 Eylül Çarşamba günü karşılaşacakları Porto takımına odaklanmış durumda. Portekiz Ligi'nde 9 gol atıp henüz gol yemeyen lacivert-beyazlıların tüm maçlarını izleyen Güneş, takımın toplanmasıyla birlikte, ilk iş olarak oyuncularına Porto motivasyonu ve çalışması yaptıracak. Beşiktaş'ın geçtiğimiz sezon oynadığı UEFA Avrupa Ligi maçlarının neredeyse tamamında gol atması ve hücum gücünün bu sene daha etkili hale gelmesi, deneyimli teknik adamı rahatlatırken, savunma konusunda da gerekli tedbirleri alacağı öğrenildi.

BAŞKAN ORMAN DA ÇOK İSTİYOR

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da siyah-beyazlı kulübün başında 5. yılını geride bıraktı. Bu sürede 2 Süper Lig şampiyonluğu kazanan Orman, her fırsatta başkanlığı döneminde Avrupa'da bir kupa görmek istediğini söylüyor. Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi çeyrek final maçında Fransız temsilcisi Lyon'a penaltılarla elenen siyah-beyazlılar, bu sezon aynı talihsizliği yaşamamak için kadrosuna önemli takviyeler yaptı. “Bu transferleri Avrupa'da şampiyonluk için yapıyoruz” diyen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, oyuncuları ve taraftarları da bu yönde sık sık motive ediyor.

  • Demba Ba haber bekliyor
  • İki dönem Beşiktaş forması giyen ve şuanda Çin Kulübü Shanghai Shenhua ile sözleşmesi olmasına rağmen kadroda düşünülmeyen Demba Ba, siyah-beyazlı kulüpten haber bekliyor. Yaşadığı sakatlık sonrası uzun süre sahalardan uzak kalan ve Çin'de getirilen 3 yabancı sınırı nedeniyle kadroya alınmayan Senegalli futbolcu, çalışmalarını Türkiye'de sürdürüyor. Sağlık raporlarını siyah-beyazlı kulübe ulaştıran 32 yaşındaki futbolcu, herhangi bir problemi olmadığını ve Teknik Direktör Şenol Güneş'in ve yönetimin istemesi durumunda Beşiktaş'ta oynamak istediğini dile getirdi. Demba Ba, kiralanırsa Çin kulübüne ücret ödenmeyecek.

Monaco'dan bir iyi bir kötü haber

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Monaco'da yıldız futbolcu Kylian Mbappe, PSG'ye satıldı. Genç futbolcunun yerine ise İnter'den Jovetic'i transfer etti. Finansal Fair Play yüzünden istediği transferi yapamayan PSG, Monaco ile Mbappe'nin transferi konusunda mecburi satın alma opsiyonlu olarak genç futbolcuyu öncelikle kiraladı. Monaco, bu transferden bonuslarla birlikte 180 milyon Euro alacak. Ancak bu para önümüzdeki yıl, satın alma işlemi gercekleştiğinde ödenecek. Mbappe, PSG için sağlık kontrolünden geçtikten sonra, Fransa'nın Hollanda ve Lüksemburg maçları için milli takım kampına katılacak.

TARİHİ HEZİMET

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki rakibi Monaco ligdeki galibiyet serisini ise 4 maça çıkardı. Geride kalan sezonu 107 gol atarak zirvede tamamlayan kırmızı-beyazlılar, sezona formda başlayan bir diğer ekip Marsilya'yı 6-1 yenerek hücum gücünden bir şey kaybetmediğini gösterdi. Bu skorla puanını 12'ye yükselterek kayıpsız yürüyüşüne devam eden Monaco zirveyi averajla PSG ile paylaşmaya devam ediyor.

Kartal Yuvası 3'e katladı

Beşiktaş'ın son iki sezonu şampiyon bitirmesinin yanı sıra yaptığı yıldız transferleri, lisanslı ürünlerde de satış patlamasına neden oldu. Geçen sezon 15 Haziran'da satışa çıkartılan ve 70 günde 50 bin satılan Beşiktaş formaları, bu sezon 45 gün gibi kısa bir sürede 140 bin bandına ulaştı. Pepe, Negredo, Lens ve Medel gibi yıldızları kadrosuna katan siyah-beyazlılar, 12 Temmuz'da satışa çıkardıkları 3 yıldızlı yeni sezon formalarından çok iyi bir geri dönüş aldılar. Taraftarların büyük ilgi gösterdiği formalar adeta yok satıyor. 45 günde bir önceki yılın satışlarını 3'e katlayan Kartal Yuvası'nda, transferlerde slogan haline gelen “Come to Beşiktaş” sloganının yer aldığı tişört de 30 bin adet satıldı.

#Beşiktaş
#Şenol Güneş
#Demba Ba
٪d سنوات قبل